Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismui perduota brakonierių, Kauno rajone medžiojusių tauriuosius elnius, byla

2016 m. kovo 23-iosios naktį, apie 2.30 val. Kauno r., Garliavos sen., Pajiesio k. ribose, miške girdėjosi šūviai, kaip įtariama, buvo brakonieriaujama. Ikiteisminio tyrimo metu, bendradarbiaudami su Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento specialistais, pareigūnai nustatė ir sulaikė du, kaip įtariama, brakonieriavusius vyrus (gim. 1985 m. ir 1991 m.), neetatinius gamtos aplinkos apsaugos inspektorius.
Taurusis elnias
Asociatyvinė iliustracija: taurusis elnias / Romualdo Barausko nuotr.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK) buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 272 str. 1 d., dėl neteisėto medžiojimo ar žvejojimo arba kitokio laukinės gyvūnijos išteklių naudojimo, ir pagal 253 str. 1 d., dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Vyras, gimęs 1985 m., įtariamas nušovęs vieną elnią, o kitą sužeidęs, kurį po to pribaigė vyras, gimęs 1979 m. Dar du vyrai, gimę 1988 m. ir 1991 m., įtariami atlikę žvalgybinius veiksmus automobiliu „Opel Meriva“. Jie siekė įsitikinti, ar saugu gabenti sumedžiotus elnius. Vėliau šie įtariamieji kartu su vyru, gimusiu 1985 m., įkėlė į pastarajam priklausantį automobilį „Audi A6“ sumedžiotus gyvūnus.

Elniai buvo nugabenti į vieno iš įtariamojo giminaičiui priklausančią sodybą, esančią Kauno r., Garliavos sen., Pajiesio k., kurioje pareigūnai ir rado nuluptus bei išdarinėtus gyvūnus. Tokiu būdu buvo padaryta didelė žala gyvajai gamtai – 8 880,45 euro, pažymima Kauno apskrities VPK atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.

Įtariamųjų gyvenamosiose ir pagalbinėse patalpose buvo atliktos kratos. Jų metu rasti ir paimti šaunamieji ginklai su optiniais taikikliais, šaudmenys, tūtelės, kaip įtariama, naktinio matymo įranga ir kiti tyrimui reikšmingi daiktai. Leidimus šaunamiesiems ginklams ir šaudmenims vyrai turėjo, tačiau dalis šaudmenų buvo laikomi pažeidžiant nustatytą tvarką. Taip pat buvo paimtas ir vieno iš sulaikytų vyrų automobilis „Audi A6“, kuriuo, kaip įtariama, buvo gabenti nušauti žvėrys.

Vyrams, gimusiems 1991 m., 1988 m. ir 1979 m., pagal LR BK 272 str. 1 d. gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų. Įtariamajam, gimusiam 1985 m., pagal LR BK 272 str. 1 d. ir 253 str. 1 d. gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų. Byla teisme planuojama nagrinėti sausio mėnesį.

Tyrimą kontroliavo ir organizavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės Antrojo skyriaus prokuratūros prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius