Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Teismui perduota byla dėl korupcijos nustatant darbingumo lygius Šiauliuose

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Andrej Mirnyj Šiaulių apygardos teismui perdavė vieną iš baudžiamųjų bylų dėl Šiauliuose veikusios korupcinių ryšių sistemos, kai už kyšius, tarpininkaujant gydytojams, pacientams Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos (NDNT) prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Šiaulių skyriuje buvo nustatomas darbingumo lygis, rašoma spaudai išplatintame pranešime.
Specialųjų tyrimų tarnyba
Specialųjų tyrimų tarnyba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaltinimai dėl kyšininkavimo, sukurstymo suklastoti dokumentus ir sukčiavimo šioje byloje pareikšti buvusiai NDNT Šiaulių II teritorinio skyriaus vedėjai J.S.

Teisiama bus ir korupcinėje schemoje dalyvavusi VšĮ Dainų pirminės sveikatos priežiūros centro bendrosios praktikos gydytoja A.Ž., kuriai kaltinimai pareikšti dėl kyšininkavimo, papirkimo, prekybos poveikiu, dokumentų klastojimo ir padėjimo sukčiauti.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai, atlikę šį ikiteisminį tyrimą, nustatė, kad buvusi NDNT Šiaulių II teritorinio skyriaus vedėja J.S. iš gydytojos A.Ž. priėmė kyšius už tai, kad gydytojos pažįstamiems asmenims būtų nustatytas palankus darbingumo lygis. Duotų kyšių sumos siekia 400 eurų.

Be to, STT pareigūnai nustatė kelis atvejus, kai minėta gydytoja A.Ž. klastojo dokumentus ir padėjo sukčiauti pacientams – asmens sveikatos istorijose įrašydavo melagingas ligų diagnozes, jų pagrindu išduodavo nedarbingumo pažymėjimus, o VSDFV Šiaulių skyrius pastariesiems už nedarbingumo laikotarpius nepagrįstai mokėjo ligos išmokas. Viena iš tokių pacientų buvo NDNT Šiaulių II teritorinio skyriaus vedėja J.S.

Taip pat nustatytas ne vienas atvejis, kai gydytoja A.Ž. iš pacientų imdavo kyšius už įvairių medicininių paslaugų suteikimą, pavyzdžiui, medicinines konsultacijas, apžiūras, vaistų receptų išrašymą ir pan.

Šioje baudžiamojoje byloje įtarimai dėl gydytojos papirkimo buvo pareikšti ir pacientams. Šešiems iš jų pripažinus savo kaltę, Šiaulių apylinkės teismas 2018 m. atleido juos nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, bet skyrė baudžiamojo poveikio priemones – sumokėti įmokas į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius