-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teismui perduota dar viena PVM grobstymo byla

Generalinė prokuratūra kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba baigė tirti ir Vilniaus apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl sukčiavimo būdu pasisavintų mokesčių (PVM, pelno mokesčio), dokumentų klastojimo, įvairių juridinių asmenų turto pasisavinimo, apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Generalinės prokuratūros pranešime, kaltinimai byloje pareikšti 10 fizinių ir 4 juridiniams asmenims (bendrovėms). Kaltinamieji pasisavino iš valstybės mokesčių už daugiau kaip 1,5 mln. Lt, o iš bendrovių svetimo turto beveik už 4 mln. Lt.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro, kaltinamieji veikė 2006–2009 metais Vilniuje ir Kaune. A.M. ir G.K. subūrė organizuotas grupes nusikalstamai veikai vykdyti, t. y. jos įvairioms realią ūkinę-komercinę veiklą vykdančioms bendrovėms už tam tikrą atlygį pagamindavo suklastotų jokios veiklos nevykdančių bendrovių buhalterinės apskaitos dokumentų apie tariamai suteiktas paslaugas ar parduotas prekes.

Šiuos netikrus dokumentus realiai veikiančių įmonių atstovai įtraukdavo į bendrovių apskaitą ir imituojant tariamus atsiskaitymus pervesdavo pinigus į nusikalstamai veikai nuslėpti naudojamų bendrovių sąskaitas. Pinigus organizuotos grupės nariai išgrynindavo ir pasidalindavo tarp bendrininkų.

Taip pat įtraukus minėtus suklastotus dokumentus į realiai veikiančių bendrovių buhalterinę apskaitą būdavo sumažinami valstybės biudžetui mokėtini mokesčiai.

Ikiteisminio tyrimo metu įtariamieji savanoriškai atlygino dalį Valstybės biudžetui padarytos žalos, sumokant į Valstybės biudžetą beveik 1 mln. Lt PVM ir pelno mokesčio.

Baudžiamąją bylą sudaro 32 tomai dokumentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius