Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismui perduota didelė turto iššvaistymo byla

Kauno apygardos prokuratūros Sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Dainius Simonavičius Kauno apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu dėl bendrininkavimo iššvaistant didelės vertės svetimą turtą.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Prokuratūra

Kaip praneša Generalinė prokuratūra, ši baudžiamoji byla prokuroro nutarimu atskirta iš dar 1998 m. gegužės mėn. pradėtos tirti baudžiamosios bylos, kai teisėsaugos institucijos gavo informaciją iš Valstybės kontrolės apie tuometinio Lietuvos žemės ūkio banko Kauno skyriaus išduotas įmonėms paskolas, pažeidžiant nustatytą išdavimo tvarką.

Kadangi vieno iš nusikalstamų veikų padarymu įtariamo V.Č. (gim. 1959 m.)  gyvenamoji vieta nebuvo žinoma, nuo 2002 m. buvo paskelbta jo paieška, o taip pat Kauno miesto apylinkės teismas skyrė jam kardomąją priemonę – suėmimą.

Prokurorų prašymu dėl ekstradicijos 2008 m. rugpjūčio mėn. įtariamasis  buvo sulaikytas Jungtinėse Amerikos Valstijose bei gruodžio 6 d. pargabentas į Lietuvą.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis įvertinęs ir kaltinamąjį aktą surašęs prokuroras kaltina V.Č., kad jis, veikdamas kaip atstovaujantis įmones asmuo,  žinodamas, kad kreditai negali būti suteikti, bendrai veikdamas su atsakingomis banko darbuotojomis, 1994 - 1996 metais pasirašė kreditų sutartis, turto įkeitimo sutartis, o atskirais atvejais pasiekė, kad sutartis pasirašytų, disponavimą pinigais atitinkančius veiksmus jo naudai atliktų kiti, turintys formalią teisę atstovauti įmones asmenys ir įkeičiamo turto savininkai,  bei atliko kitus neteisėtusveiksmus, kurių dėka banke jam buvo išmokėti pinigai.

Prokuroras kaltina V.Č. padėjus iššvaistyti iš viso daugiau negu 9,5 mln. Lt Lietuvos žemės ūkio banko pinigų, jam inkriminuojamos 37 nusikalstamos veikos. Civiliniu ieškovu pripažintas paskolų grąžinimą administruojantis Turto bankas  pateikė daugiau negu 19 mln. Lt civilinį ieškinį.

Ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės svetimo turto iššvaistymo, kuriuo įtariama buvusi banko darbuotoja  S.Ž. tęsiamas, paskelbta jos paieška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius