Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Teismui perduota kyšininkavimu įtariamo bankroto administratoriaus byla

Kauno apygardos teismui perduota Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybospareigūnų tirta baudžiamoji byla dėl kyšininkavimo. Įtarimai šioje byloje pareikšti bankroto administratoriui R. K., einančiam uždarosios akcinės bendrovės direktoriaus pareigas, jo sutuoktinei, advokato padėjėjai L. K.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

STT pranešime spaudai teigiama, kad ikiteisminis tyrimas šioje baudžiamojoje byloje buvo pradėtas praėjusių metų lapkritį, gavus piliečio skundą. Tyrimą atlikę STT pareigūnai nustatė, kad bankroto administratorius R. K., eidamas UAB direktoriaus pareigas ir atlikdamas kitos bankrutuojančios bendrovės bankroto administratoriaus funkcijas, galimai reikalavo ir priėmė kyšį iš pareiškėjo ir bankrutuojančios bendrovės akcininko už tai, kad šią bankrutuojančią bendrovę perduotų administruoti kitam bankroto administratoriui.

Taip pat atliekant tyrimą nustatyta, kad R. K., siekdamas priimti kyšį, bendradarbiavo su savo sutuoktine, advokato padėjėja L. K., kuri jo nurodymu suklastojo dokumentus – fiktyvią teisinių paslaugų sutartį ir sąskaitą už tariamai suteiktas teisines paslaugas. Dokumentai buvo suklastoti siekiant užmaskuoti R. K. reikalaujamo kyšio priėmimą.

Kaltinimą teisme nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje palaikys ikiteisminiam tyrimui vadovavę Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius