-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teismui perduota mažametės mergaitės tvirkinimo byla

Šilutės rajono apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl mažamečio asmens tvirkinimo ir byla su kaltinamuoju aktu antradienį perduota nagrinėti Šilutės rajono apylinkės teismui.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Šilutė

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, įtarimai pareikšti 74 metų pensininkui, anksčiau neteistam šilutiškiui S. L. Jis kaltinamas šių metų rugpjūčio 3 d. prie Šilutės centre esančios parduotuvės atlikęs tvirkinamuosius veiksmus 9 metų mergaitės atžvilgiu – glostęs jos kojas, kišęs rankas po sijonu.

Nukentėjusioji mergaitė su savo drauge prie parduotuvės pardavinėjo uogas, o senolis, prisigretinęs prie jų, leido mergaitėms kelis kartus parduotuvėje patikrinti turėtus loterijos bilietus, po to iš jų nusipirko uogų.

Tęsdamas savo nusikalstamą veiką, garbaus amžiaus vyriškis paprašė devynmetės padėti parnešti uogas namo ir netoliese esančio gyvenamojo namo laiptinėje ją pabučiavo į skruostą, o savo bute bandė tęsti tvirkinamuosius veiksmus, bet nusikalstamos veikos nebaigė dėl nuo jo valios nepriklausančių aplinkybių, kadangi išsigandusi mergaitė pabėgo.

Įtariamojo atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ta, kad nusikalstamą veiką jis padarė, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta.

„Šis atvejis galėtų pasitarnauti kaip įspėjimas tėveliams, mokant savo mažamečius vaikus būti atsargiems viešose vietose: nesikalbėti gatvėje ar kieme su nepažįstamais žmonėmis, neimti iš jų siūlomų saldumynų ar kitų dovanėlių, kviečiant neiti su jais į jų namus ar kur nors kitur, o iškilus pavojui, nedelsiant kreiptis pagalbos į aplinkinius“, – patarė kaltinamąjį aktą byloje surašiusi bei valstybinį kaltinimą teisme palaikysianti Šilutės rajono apylinkės prokurorė Jurgita Kolyčienė.

Maksimali bausmė, kurią įstatymas numato už mažamečio asmens tvirkinimą – laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius