-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismui perduota Mažeikių rajone senukus apiplėšinėjusių brolių byla

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje du Mažeikių rajono gyventojai kaltinami tuo, kad, veikdami bendrininkų grupėje, įsibraudavo į pagyvenusių žmonių namus ir pagrobdavo nukentėjusiųjų pinigus ir daiktus.
Sodyba
Sodyba / A.Cibienės nuotr.

Šiaulių apygardos prokuratūros specializuoto skyriaus prokuroro S.Kulikausko teigimu, nepaisant to, kad nusikaltimai buvo padaryti 2012 – 2013 metais, bendromis prokurorų ir Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnų pastangomis juos pavyko atskleisti ir ištirti. Nustačius įtariamuosius ir surašius kaltinamąjį aktą, baudžiamoji byla perduota teismui.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad broliai R.K. ir D.K. šešias nusikalstamas veikas įvykdė bendrininkų grupėje, turėdami tikslą pralobti iš pagrobtų pinigų ir vertybių.

Įtariamieji vėlyvą vakarą ar naktį įsibraudavo į senyvų ar ligotų asmenų atokiai esančius namus, kur, grasindami fiziniu susidorojimu, naudodami smurtą, pagrobdavo namuose turėtas pinigines lėšas ir daiktus.

R.K. pateikti kaltinimai ir dėl to, kad į vieną iš nusikalstamų veikų įtraukė vaiką, kuriam dėl amžiaus dar netaikoma atsakomybė pagal baudžiamuosius įstatymus.

Tyrimui vadovavęs prokuroras pažymėjo, kad kaltinamųjų baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra tai, kad jie veikė bendrininkų grupėje, ir tai, kad nusikalstamos veikos padarytos asmenims, kurie dėl senatvės buvo bejėgiškos būsenos, bei veikiant bendrininkų grupėje.Baudžiamasis įstatymas už sunkaus nusikaltimo padarymą – plėšimą – numato iki septynerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius