Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismui perduota neteisėtu praturtėjimu įtariamo Gariūnų prekeivio byla

Generalinė prokuratūra ir kriminalinė policija Vilniaus apylinkės teismui perdavė ištirtą bylą dėl neteisėto praturtėjimo - Gariūnų prekeivis ir jo sugyventinė yra įgiję brangaus nekilnojamojo turto Lietuvoje ir Bulgarijoje, galbūt neturint pakankamai pajamų iš teisėtų šaltinių.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šis į teismą perduotas tyrimas yra tęsinys anksčiau baigto tyrimo dėl muitinės apgaulės, kurios metu du Lietuvos piliečiai R.Š. ir A.D., prekiaujantys Gariūnų turgavietėje, išvengė muitinės kontrolės daiktams, kurių vertė siekia 1 mln. litų, penktadienį pranešė Policijos departamentas.

Policijos pareigūnams atliekant kratas jų naudojamame sandėlyje, esančiame Lentvario miestelyje, aptiktos daugiau kaip 25 tonos neteisėtai įvežtų iš Kinijos sportinių drabužių ir sportinės avalynės, taip pat pažymėtų suklastotais „Nike“, „Adidas“ ir „Puma“ prekių ženklais. Jų vertė viršija 5 mln. litų. Suklastoti sportiniai drabužiai ir sportinė avalynė iš Kinijos į Lietuvą išvengiant muitinės kontrolės atkeliaudavo per Rygos jūrų uostą.

Policijos teigimu, asmenys, organizavę suklastotos sportinės produkcijos įvežimą iš Kinijos, falsifikuotomis prekėmis aprūpindavo ne tik didžiųjų Lietuvos miestų prekyvietes, bet ir kaimyninės Latvijos prekeivius.

Tyrimo metu, analizuojant įtariamųjų pajamas, turtą ir išlaidas, nustatyti kito galimo nusikaltimo – neteisėto praturtėjimo – požymiai. Rastas nedeklaruotas vieno iš įtariamųjų R.Š. bei jo sugyventinei N.P. priklausantis nekilnojamasis turtas – apartamentai Bulgarijoje. Jo vertė viršija pusę milijono litų.

Baudžiamojoje byloje bendradarbiaujant su Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistu konstatuota, kad šis bei ikiteisminio tyrimo metu nustatytas kitas nekilnojamasis turtas (žemė, nebaigtos statybos namas), kurių vertė taip pat viršija pusę milijono litų, įgyti žinant, jog šiam nekilnojamam turtui įsigyti R.Š. bei N.P. neturėjo pakankamai pajamų, gautų iš teisėtų šaltinių.

2010 metų gruodžio 11 dienos įstatymu numatyta baudžiamoji atsakomybė dėl neteisėto praturtėjimo – tas, kas turėjo nuosavybės teise didesnės negu 500 MGLvertės turtą, žinodamas arba turėdamas ir galėdamas žinoti, kad tas turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius