Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismui perduota Šiaulių gydytojo ir pacientų kyšininkavimo byla

Teismui perduota Šiaulių gydytojo ir pacientų kyšininkavimo byla, antradienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Šioje byloje įtarimai kyšininkavimu už besigydantiems asmenims suteiktas įvairias medicinines paslaugas pareikšti šiauliečiui gydytojui neurologui K.D., o penkiems pacientams – dėl gydytojų papirkimo. Vienas iš pacientų taip pat kaltinamas ir sukčiavimu.
Grynieji eurai
Asociatyvi nuotrauka: kyšis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Tai jau penktoji – paskutinė Šiaulių apylinkės teismui perduota byla, ji buvo atskirta iš STT pareigūnų vykdyto ikiteisminio tyrimo aiškinantis atvejus, kai už kyšius suinteresuotiems pacientams Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos (NDNT) Šiaulių skyriuje buvo nustatomas darbingumo lygis.

Dar dvi taip pat šiais metais baigtos bylos šiuo metu nagrinėjamos Šiaulių apygardos teisme. Jose kaltinimai dėl kyšininkavimo ir dokumentų klastojimo pareikšti nuo pareigų nušalintam NDNT Šiaulių I teritorinio skyriaus vedėjui G.J., o buvusi NDNT Šiaulių II teritorinio skyriaus vedėja J.S. kaltinama kyšininkavimu, sukčiavimu ir sukurstymu suklastoti dokumentus.

Ikiteisminių tyrimų metu nustatyta, kad minėti NDNT Šiaulių teritorinių skyrių vedėjai priimdavo kyšius iš gydytojų už tai, kad pacientams būtų nustatomas palankus darbingumo lygis. Jiems duotų kyšių sumos siekdavo iki 500 eurų.

Šiose bylose kaltinimų sulaukė ir 3 šiauliečiai gydytojai – A.Ž., E.J., V.S. Tyrimų metu nustatyta, kad kai kurie gydytojai kyšius iš pacientų priimdavo ne tik už paruoštus medicininius dokumentus į NDNT, įrašytas melagingas ligų diagnozes, tačiau ir už kitų teisėtų ar neteisėtų medicininių paslaugų suteikimą.

Atskiroje byloje gydytojas E.J. teismo baudžiamuoju įsakymu jau yra nubaustas paskiriant jam daugiau nei 13,5 tūkst. eurų baudą.

Be to, vykusių ikiteisminių tyrimų metu įtarimai dėl gydytojų papirkimo buvo pareikšti 61 pacientui. Iš jų, septynis pacientus Šiaulių apylinkės teismas jau yra pripažinęs kaltais ir skyręs baudas nuo 187 iki 3766 eurų, 45 pacientai pripažino kaltę ir teismo buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius