Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismui perduota vadinamosios „daktarų“ grupuotės baudžiamoji byla

Generalinė prokuratūra Vilniaus apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje dėl šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ir sprogstamąja medžiaga ginkluoto nusikalstamo susivieninijimo veiklos, 6 žmonių nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis, pasikėsinimo nužudyti 3 asmenis iš savanaudiškų paskatų, plėšimų, neteisėto laisvės atėmimo, turto prievartavimų, neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis bei kitais nusikaltimais kaltinama 16 asmenų.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tarp kaltinamųjų yra ir Henrikas Daktaras bei Egidijus Abarius, kuriems skirta kardomoji priemonė suėmimas. Pasak ikiteisminį tyrimą organizavusių ir jam vadovavusių Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų, teismui perduota byla, kurioje yra daugiau nei 20 nusikalstamos veikos epizodų, dėl kurių apklausta daugiau kaip 160 asmenų, teigiama išplatintame pranešime.

Baudžiamąją bylą sudaro 73 tomai dokumentų. Byloje kaltinamiesiems inkriminuoti sunkūs ir labai sunkūs nusikaltimai, padaryti 1993–2000 metais. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, nusikalstamo susivienijimo dalyvių padaryti nužudymai buvo susiję su įtakos įtvirtinimu, konkuruojančių dėl pelno ar
„daktarų“ autoriteto nepaisančių nusikalstamo pasaulio atstovų pašalinimu.

Susivienijimo dalyviai buvo gerai organizuoti, apsirūpinę ginklais – disponavo dideliu kiekiu automatų, pistoletų, granatų, sprogmenų. Pagrindinę nusikaltimų dalį sudarė veikos, susijusios su svetimo turto užvaldymu: turto prievartavimas, plėšimai, kurių metu prieš nukentėjusiuosius buvo naudojami šaunamieji ginklai, fizinis ir psichologinis smurtas. Kaltinamiesiems inkriminuojamas ir didelį atgarsį visuomenėje sukėlęs Sigito Čiapo bei Vinco Varno nužudymas 1996 metų pavasarį Kaune.

Devyniems asmenims, įtariamiems dalyvaujant nusikalstamo susivienijimo veikloje, ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas dėl jų mirties. Keturiems asmenims ikiteisminis tyrimas nutrauktas suėjus baudžiamosios atsakomybės senačiai, paskelbta trijų asmenų paieška.

Ikiteisminį tyrimą atliko Generalinės prokuratūros ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius