-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismui perduota Visvaldo Račkausko, Tomo Ulpio ir dar trijų pareigūnų byla

Generalinė prokuratūra Vilniaus m. 1 apylinkės teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl Lietuvos kriminalinės policijos pareigūnų veiksmų tiriant teisėjo Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymą.
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Generalinės prokuratūros pranešime, keturiems Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnams (tarp jų buvusiam biuro vadovo pavaduotojui) ir buvusiam Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojui - iš viso penkiems asmenims pateikti kaltinimai dėl tarnybos pareigų neatlikimo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumento suklastojimo bei disponavimo juo.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2011 m. lapkričio 4 d. Kauno rajono apylinkės prokuratūroje ir tuoj pat  perduotas tyrimo organizavimui Generalinei prokuratūrai.

Tyrimą atliko pareigūnų grupė, sudaryta iš Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorų, Policijos departamento prie LR VRM Imuniteto valdybos ir Specialiųjų tyrimų tarnybos tyrėjų.

Ikiteisminio tyrimo, pradėto 2011 metų rudenį, metu buvo aiškinamasi, ar Policijos departamento ir Kriminalinės policijos biuro pareigūnai ėmėsi visų įstatyme numatytų priemonių, kad būtų užkirstas kelias teisėjo J.Furmanavičiaus ir V.Naruševičienės nužudymams; ar nuo prokurorų nenuslėpė nužudymui išsamiai atskleisti ir ištirti reikšmingų aplinkybių; asmenų, žinančių kokių nors bylai išspręsti reikšmingų aplinkybių.

Pernai į žurnalistus kreipęsis kauniečio Drąsiaus Kedžio draugu prisistatęs Mindaugas Žalimas yra pareiškęs, kad žudynių išvakarėse 2009-ųjų spalio 4-ąją buvo atvykęs į Policijos departamentą Vilniuje ir pranešė, jog kaunietis D.Kedys planuoja žudynes.

Vyras tvirtino pranešęs policijos generalinio komisaro pavaduotojams Visvaldui Račkauskui ir Algirdui Stončaičiui, tuometiniam kriminalinės policijos pareigūnui Tomui Ulpiui apie D.Kedžio ketinimus 2009 metų spalį nušauti Kauno apygardos teismo teisėją J.Furmanavičių, savo dukters motiną Laimutę Stankūnaitę, jos seserį V.Naruševičienę, buvusį Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą.

D.Kedys šiuos asmenis kaltino pedofilija ir sąvadavimu.

Pernai lapkričio 14 dieną prokurorai įtarimus pareiškė generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui, kuris iškart atsistatydino. Iš pareigų pasitraukė ir įtariamuoju tapęs T.Ulpis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius