Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismui vėl nepavyko atversti Brazauskienės sūnaus, kuris vairavo galimai apsvaigęs, bylos

Šį sykį vilnietis Ernestas Butrimas pateikė teisėjui nedarbingumo pažymėjimą. Praeitą sykį procesas atidėtas, nes verslininkas viešėjo užsienyje.
Kelių erelis, velnias.
Vieni vairuotojai kelyje bando išsiskirti lipdukais ant automobilių, kiti sulaukia dėmesio dėl įžūlių poelgių. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienį Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas turėjo nagrinėti administracinio teisės pažeidimo bylą, kurioje už šiurkščius KET pažeidimus atsakomybėn traukiamas vilnietis verslininkas E.Butrimas.

Kadenciją baigusio prezidento Algirdo Brazausko žmonos Kristinos sūnus iš pirmosios santuokos automobilį vairavo galimai apsvaigęs, bet atsisakė tikrintis blaivumą.

Šią bylą nagrinėjantis teismo pirmininkas Pavelas Borkovskis 15min.lt informavo, kad prieš keletą dienų vairuotojas pateikė teismui nedarbingumo pažymėjimą, todėl posėdį teko atidėti dar porai savaičių.

Toks pats nesėkmingas buvo ir P.Borkovskio bandymas išnagrinėti šią bylą prieš mėnesį – tada teismui pranešta, jog E.Butrimas svečiuojasi užsienyje ir į teismą atvykti negalės.

Tiesa, kol šioje byloje tempiama guma, E.Butrmui smogė kitas teismas.

Pačioje balandžio pabaigoje Lietuvos Vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) galutine ir neskundžiama nutartimi paskelbė, kad vilnietis 39 metų E.Butrimas negalės vairuoti trejus metus, be to, turės sumokėti 3 000 litų baudą.

LVAT teisėjų kolegija iš esmės tik patvirtino pernykštį pirmosios instancijos teismo nutarimą, kuriuo šis vairuotojas buvo nubaustas už avariją ir pabėgimą iš įvykio vietos.

Toje byloje nustatyta, kad Vilniaus kelių policijos valdybos patrulis 2009 m. vasario 23 d. surašė E.Butrimui administracinio teisės pažeidimo protokolą už tai, kad šis 2008 m. gruodžio 10 d. apie 23.50 val. Vilniuje vairuodamas automobilį ir sukdamas į kairę nepaliko tarpo iš šono, užkabino stovintį kitą automobilį ir tokiu būdu apgadino abu automobilius. Tačiau iš eismo įvykio vietos kaltininkas pasišalino.

Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./E.Butrimo bylos ketvirtadienio rytą vėl nepavyko atversti.
Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr./E.Butrimo bylos ketvirtadienio rytą vėl nepavyko atversti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius