Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telefoniniai sukčiai keičia taktiką

Iki šiol telefonais žmones mulkinę apgavikai ėmė pas aukas eiti be išankstinio skambučio. Užvakar į Alytaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą (toliau – Alytaus aps. VPK) kreipėsi 73 metų alytiškė, kurią apgavo į namus atėjęs sukčius.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaip informuoja Alytaus policija, moteris papasakojo, kad antradienio rytą į namus atėjęs nepažįstamas vyras pranešė apie eismo įvykį, į kurį esą patekęs jos sūnus. Nepažįstamasis sugebėjo įtikinti, neva jos sūnus sužalotas, todėl gydymo išlaidoms reikia 400 litų.

Senutė, patikėjusi apsimetusiu atėjūnu, padavė prašytą sumą, kad šis perduotų nukentėjusiajam.

Gavęs pinigus vyras nedelsdamas paliko moters butą. Tik jam išėjus alytiškė išsiaiškino, jog sūnus nebuvo patekęs į jokią avariją, kad jam gydymas nereikalingas. Taigi moteris tapo savo patiklumo auka.

Dėl sukčiavimo Alytaus aps. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pasak Nusikaltimų tyrimo skyriaus Ekonominių nusikaltimų tyrimo poskyrio tyrėjo Lino Bencevičiaus, tai bene pirmas kartas visoje šalyje, kai aferistai apie tariamą eismo įvykį žmonėms praneša ne telefonu, o ateina į namus. Manoma, kad viena iš priežasčių, verčiančių keisti nusikaltimo taktiką, yra ta, kad vis mažiau gyventojų užkimba ant jų telefoninės meškerės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius