Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telefoninių sukčių pagalbininkas izoliuotas nuo visuomenės

Šiaulietis Linas Lavickis, praėjusiais metais talkinęs telefoniniams sukčiams ir per pora savaičių iš šiauliečių surinkęs per 25 tūkstančius litų, šių metų kovo viduryje išgirdo teismo nuosprendį – laisvės jis neteko 4 metams ir 6 mėnesiams.
Linas Lavickis
Linas Lavickis / Šiaulių policijos nuotr.
Temos: 1 Nuosprendis

Kaip praneša Šiaulių policija, šis 40-metis vyras, teismo pripažintas pavojingu recidyvistų, prieš teismą stojo jau dvyliktą kartą. Vienuolika kartų jis buvo teisiamas už vagystes. Paskutinįkart už dvi vagystes iš gyvenamųjų patalpų ir pasikėsinimą apvogti Valstybinės sėklų ir grūdų tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos Šiaulių poskyrio patalpas jam buvo paskirti du metai ir penki mėnesiai nelaisvės. Apeliacine tvarka apskundęs šį teismo nuosprendį. L.Lavickis malonės nesulaukė. Tik prie šio nuosprendžio buvo pridėta dar vieno teismo paskirta bausmė už bendrininkavimą sukčiaujant. Taigi dabar telefoninių sukčių bendrininkas nuo visuomenės bus izoliuotas 4 metams ir 6 mėnesiams.

Pirmas nuo šio asmens nukentėjęs šiaulietis į policiją kreipėsi praėjusių metų birželio 5 dieną. Vytauto gatvės gyventojas, tądien pakėlęs laidinio telefono ragelį, išgirdo vyro, prisistačiusio policijos pareigūnu, praneštą žinią apie anūko sukeltame eismo įvykyje sužalotą žmogų. Tariamas pareigūnas nurodė vyrui užsirašyti eismo įvykyje sužaloto asmens telefono numerį ir jam paskambinti.

Atsiliepęs „sužalotasis“ pareikalavo 9 tūkst. litų. Kai Vytauto g. gyventojas pasakė galįs duoti tik 2 tūkst. Lt, „sužalotasis “ sutiko ir su tokia suma.

Jiems kalbant telefonu, pasigirdo durų skambutis. „Sužalotasis“ liepė nepadėti ragelio ir eiti atidaryti durų, nes tai – žmogus, kuriam reikia perduoti pinigus. Senolis taip ir padarė.

Atėjusysis, pamatęs, kad vyras turi ne 2 tūkst. litų, o daugiau, paėmė visus pinigus. Vytauto g. gyventojas neteko 6 tūkst. litų.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad pas jį lankėsi minėtas Linas Lavickis, kuris pinigus perdavė kažkokiems nepažįstamiems asmenims, jam už šį darbą atseikėjusiems pora šimtų litų.

Sukčių tarpininkas teisme pasakojo šypseną keliančią istoriją apie tai, kaip 2008 metų vasaros pradžioje prie jo, ėjusio Verdulių gatve, privažiavo automobilis, vairuojamas nepažįstamo trisdešimtmečio vyro, kuris ir pasiūlęs už atlygį paimti jam priklausančią skolą. Nepažįstamojo „skolų “ jis ėjo pasiimti ne vieną kartą, kol įkliuvo.

Vyras prisipažino, kad suprato, jog ne skolas jis ima, tačiau nusprendė, jog tai jam neturėtų rūpėti, nes po kiekvieno apsilankymo pas apgautuosius jam nubyrėdavo nuo 200 iki 300 litų.

Iš viso L.Lavickis paėmė 25 tūkst. 301 Lt iš šešių apgautų šiauliečių. Tarp apgautųjų buvo vienas vyras, keturios moterys ir vienas vaikas.

Dešimtmečiui Vytauto g. gyventojui, kuris birželio 18 d. buvo vienas namuose, telefonu paskambinęs nepažįstamasis pranešė, kad pagalbos reikia jo tėčiui, kuris padarė avariją ir nuostoliams atlyginti reikia pinigų. Berniukui buvo liepta nepadėti telefono ragelio ir ieškoti pinigų spintoje tarp drabužių. Sukčiai pataikė – pinigus berniukas ir rado taip visų gyventojų pamėgtoje slaptavietėje – spintoje, tarp drabužių.

Berniukui skambinęs vyras jį kalbino tol, kol pas jį atėjo L.Lavickis ir paėmė pinigus. Dešimtmetis paskambino mamai, viską jai papasakojo, tačiau buvo per vėlu – 5 tūkst. 600 Lt buvo jau sukčių kišenėje.

Kriminalistai šiuo metu tyrimą tęsia, siekdami nustatyti šio „verslo“ organizatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius