Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Traumatologus“ pasiuntė už grotų: sukčių planus sutrikdė kaimynų budrumas

„Šia telefoninių sukčių bylos sėkme galima įvardyti atidžius nukentėjusiojo kaimynus ir itin greitą policijos pareigūnų reagavimą“, – teigia ikiteisminiam tyrimui vadovavusi ir valstybinį kaltinimą teisme palaikiusi Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Vida Lūžienė.
Telefoninis sukčius
Telefoninis sukčius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienį Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose paskelbtas nuosprendis, kuriuo ir anksčiau ne kartą teisti du telefoniniai sukčiai, Eduardas Iljinas ir Gintautas Valantiejus, pasiųsti už grotų.

Vos 2 mėnesius trukusio ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia manyti, kad pernai metų lapkritį, vienas iš kaltinamųjų paskambinęs į fiksuoto ryšio telefoną Gargždų gyventojui ir melagingai prisistatęs Klaipėdos Žvejų ligoninės vyriausiuoju traumatologu, pranešė jog jo sūnėnas sužalojo moterį, tad operacijai reikia pinigų.

Įtikinę nukentėjusįjį sugalvota istorija, kaltinamieji Eduardas Iljinas ir Gintautas Valantiejus prisistatė jo adresu, tačiau keliskart bandant pinigus paimti jiems sutrukdė nukentėjusiojo kaimynai. Galiausiai ištaikę progą vyrai iš Gargždų gyventojo išviliojo 400 eurų, tačiau nesitikėjo, kad tie patys budrūs kaimynai apie jų apsilankymą visgi praneš policijos pareigūnams.

Pastebėjusi, kad laiptinėje įtartinas asmuo, moteris nedvejojusi paskambino policijos pareigūnams, apibūdino matytą asmenį bei jo automobilį. Pareigūnams atvykus į įvykio vietą abu kaltinamieji buvo sulaikyti ir pristatyti į policijos komisariatą. Paaiškėjo, kad vienas jų vos prieš 3 dienas paleistas iš pataisos namų.

Abiems kaltinamiesiems teismas skyrė laisvės atėmimo bausmes metams ir keturiems mėnesiams, bausmę atliekant pataisos namuose. Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose priimtas nuosprendis dėl telefoninių sukčių, jeigu nebus apskųstas apeliacine tvarka, įsiteisės kovo pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius