Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teleskopine lazda neįgalų vyrą žiauriai sudaužęs Zarasų policininkas sulaukė atpildo

Į iškvietimą dėl triukšmo atvykęs Zarasų pareigūnas be jokios priežasties pradėjo „auklėti“ bute buvusį neįgalų vyrą teleskopine lazda. Pareigūno smurtą išgyvenusiam Giedriui buvo sulaužyti šonkauliai, pradurtas plautis ir ligoninėje dėl sužalojimų jis pragulėjo beveik 2 savaites. Nors pats policininkas kategoriškai neigė savo kaltę ir tvirtino, kad jo auka susižalojo nukritęs pats, tačiau teismas tokia versija nepatikėjo.
Teismas skelbia nuosprendį Sausio 13-osios byloje
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tiek Utenos apylinkės teismas, tiek sprendimą vasario pabaigoje peržiūrėjęs Panevėžio apygardos teismas nusprendė, kad Zarasų policininkas Remigijus Dumbrava yra kaltas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir piktnaudžiavimo tarnyba.

Už šiuos nusikaltimus R.Dumbravai skirta pusmečio laisvės apribojimo bausmė, per šį laiką jis 100 valandų privalės neatlygintai rūpintis neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Pareigūnui taip pat uždrausta 3 metus dirbti valstybės tarnyboje, o sumuštam vyrui jis privalės sumokėti 3 tūkst. eurų.

Kaimynai negalėjo užmigti

Ši istorija prasidėjo dar 2019 metų liepos 26-ąją. Su kolega patruliavęs R.Dumbrava apie 19 valandą gavo iškvietimą, kad viename bute triukšmaujama, žmonės garsiai klausosi muzikos.

„Šitą butą jau gerai žinojau, dažnai teko į jį važinėti, – teisme pasakojo policininkas. – Pabeldus prie durų priėjo žmogus ir pasakė, kad neatidarys. Kai pasakiau, kad iškviesime ugniagesius ir jie išlauš duris, jas atidarė. Ten buvusiems žmonėms paaiškinome atsakomybę už triukšmą ir pasakėme, kad bent uždarytų langus ir pritildytų muziką.“

Gimtadienį šventę 4 vakarėlio dalyviai pakluso pareigūnų reikalavimams ir šie išvažiavo toliau dirbti.

22 valandą vėl sulaukta pranešimo, kad tame pačiame bute triukšmaujama ir kaimynų vaikai negali užmigti.

Į butą vėl atvykęs tas pats ekipažas rado gimtadienio dalyvius jau gerokai įkaušusius ir, pačių pareigūnų teigimu, agresyvius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius