Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Televizijos bokštą sugriauti norėjęs vyras aiškinsis teisme

Televizijos bokštą sugriauti panorusiam vaikinui už nevykusį pokštą teks aiškintis teisme, praneša policija.
Įžiebta didžiausia pasaulio Kalėdų eglė.
Įžiebta didžiausia pasaulio Kalėdų eglė. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip rašoma Policijos departamento pranešime, pirmadienį apie 13.45 val. Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate gautas pranešimas, kad Vilniuje turi sugriūti televizijos bokštas. Nustatyta, kad asmuo skambino iš Vilniaus, A.P.Kavoliuko gatvėje esančios degalinės.

Pareigūnai operatyviai nustatė, kad šią informaciją pateikė nežinomas asmuo iš degalinėje esančio taksofono, kuris pasišalino automobiliu. Informacija buvo perduota patruliams ir netrukus automobilis buvo sulaikytas netoli Trakų.

Nustatyta, kad skambinęs asmuo – tai neblaivus (1,46 prom.) D.K. (gim. 1988 m.). Jis prisipažino, kad pajuokavo. Jam surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas, medžiaga sprendimui priimti išsiųsta į Vilniaus miesto apylinkės teismą.

LR administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato, kad už skambinimą pagalbos telefono numeriais žinant, kad nėra pagalbos poreikio gresia įspėjimas arba bauda nuo trijų šimtų iki penkių šimtų litų, arba administracinis areštas nuo penkiolikos iki trisdešimties parų.

Policija primena, kad panašūs pokštai gali užtraukti ir baudžiamąją atsakomybę. Baudžiamasis kodeksas numato, tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to kilo žmonių sumaištis ar buvo padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Tas, kas melagingai pranešė ar paskleidė žinią apie visuomenei gresiantį pavojų arba didelę nelaimę, jeigu dėl to buvo iškviestos specialios tarnybos, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius