-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšių apskrityje išaiškinti naminės degtinės pardavimo „taškai“, likviduota spirito varykla

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai paskelbė negailestingą kovą kontrabandinių cigarečių ir naminukės gabentojams, pardavėjams ir vartotojams.
Telšiuose aptikta spirito varykla
Telšiuose aptikta spirito varykla / VPK nuotr.

Per dvi su puse šio mėnesio savaičių demaskuotas ne vienas kontrabandinių cigarečių ir naminės degtinės taškas, išimta tūkstančiai cigarečių pakelių, šimtai litrų naminės degtinės ir raugo jai gaminti.

Vieną praėjusios savaitės naktį Telšių aps. VPK Nusikaltimų tyrimo skyriaus Ekonominių nusikaltimų tyrimo poskyrio ir Kriminalistinių tyrimų poskyrio pareigūnai tikrino prie Buišų kaimo prisiglaudusį miškelį. Nedidelėje miško aikštelėje įrengtame fabrikėlyje vyko paklausaus tėviškės produkto gamyba. Gamybos procesą prižiūrėjo vietinis penkiasdešimt vienerių metų gamybos meistras-specialistas. Pasirodžius pareigūnams teko apie 400 litrų raugo išpilti į šalia esantį kanalėlį ir, pasipuošus „apyrankėmis“, keliauti į policijos komisariatą. Dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų ir aparatų jiems gaminti laikymo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Nepasisekė praėjusią savaitę ir Plungės rajono gyventojams. Jiems buvo labai nesėkminga 13-oji diena, nors ir ne penktadienis. Apsilankę policijos pareigūnai Plungės rajono Grumblių kaime kažkodėl labai panoro pasižiūrėti, kas gi yra  šalia pono P. A.  ūkinio pastato stovinčiame automobilyje „Peugeot 306“. Pravėrė bagažinę – o ten septynios  plastikinės talpos bepūpsančios. Ir visos ne tuščios – apie 80 litrų bespalvio skysčio, turinčio specifinio naminės degtinės kvapo, pripildytos. Beje, automobilis priklauso tame pačiame kaime gyvenančiam trisdešimt dvejų metų piliečiui M. K.
         
Apsilankė policijos pareigūnai ir pas ponią E.R., gimusią 1943 m., gyvenančią Plungėje, V.Mačernio gatvėje. Moteriškei priklausančiame sandėliuke rasta du po 0,5 litro talpos plastikiniai buteliai ir vienas 10 litrų talpos plastikinis indas, pripildyti bespalvio skysčio, turinčio specifinio
naminės degtinės kvapo.

Ir šiais abiem atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal požymius nusikalstamos veikos, numatytos LR BK 201 str. 

Telšių aps. VPK pasitikėjimo telefono numeris – (8 444) 60345.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius