-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšių apskrityje per savaitę – 13 neblaivių vairuotojų

Telšių apskrities policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnų vykdomos kelių eismo dalyvių kontrolės metu Telšių, Akmenės, Mažeikių, Kelmės rajonuose birželio 4-10 dienomis iš viso buvo užfiksuoti 41 administracinės teisės pažeidimai, dar septyni neblaivūs vairuotojai patraukti baudžiamojon atsakomybėn.
Per naktinį reidą Vilniuje įkliuvo neblaivi dviratininkė
Reidas / Viktorijos Savickos nuotr.

Žiniasklaidai išplatintame pranešime rašoma,. kad praėjusią savaitę iš viso nustatyti septyni neblaivūs automobilių vairuotojai, kuriems nustatytas didesnis nei 1,50 promilės girtumas (trys – Telšiuose, du – Mažeikiuose, po vieną Naujojoje Akmenėje ir Kelmės r.). Du iš šių neblaivių vairuotojų, Telšių ir Kelmės rajonuose, sukėlė eismo įvykius, kurių metu nukentėjo patys, taip pat apgadinti automobiliai bei kelio ženklai.

Kelionė baigėsi ir neblaiviam Mažeikių rajono gyventojui (gimęs 1998 m.), kuris vairavo transporto priemonę, kai jam tokia teisė yra atimta, o alkotesterio matuokliu vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,97 promilės. Šis pažeidėjas patrauktas administracinėn atsakomybėn.

Per savaitę nubausti ir penki neblaivūs dviratininkai. Trims iš jų buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis (0,75 promilės girtumas, 1,27 promilės girtumas, 1,32 promilės girtumas), dviem – vidutinis (1,61 promilės, 1,75 promilės). Pažeidimai dviratininkams užtraukė pinigines baudas atitinkamai nuo 80 iki 150 eurų ir nuo 150 iki 200 eurų.

Dviem atvejais transporto priemonės buvo vairuojamos asmenų, kurie neturi tokios teisės. Toks teisės pažeidimas užtraukia baudą nuo 289 eurų iki 434 eurų.

Vienas asmuo ne tik vairavo transporto priemonę, kai tokia teisė jam yra atimta, bet ir spruko nuo policijos pareigūnų. Telšių r., Degaičių k., Tryškių g., pastebėjus automobilį „Volkswagen Golf“, kurio vairuotojas (gimęs 1986 m.) pamatęs policijos automobilį sustojo, apsisuko ir nurūko tolyn. Kelių policijos pareigūnams pradėjus vytis automobilį ir pareikalavus sustoti, vairuotojas nevykdė teisėtų reikalavimų, o toliau didino greitį. Stabdomas asmuo pasuko į Anulėnų g., kurioje įvažiavęs į namo kiemą sustojo.

Nors išlipęs vairuotojas vis dar bandė pasišalinti, tačiau buvo sulaikytas policijos pareigūnų. Vairuotojas motyvavo, kad bijojo stoti policijos pareigūnams, nes jam atimta teisė vairuoti, todėl bėgo, tikėdamasis išvengti atsakomybės. Nors vairuotojas aktyviai bandė pasprukti nuo policijos pareigūnų, tačiau jis patrauktas administracinėn atsakomybėn už nepaklusimą uniformuoto policijos pareigūno teisėtam, aiškiai išreikštam nustatytą tvarką atitinkančiam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, todėl jam gresia piniginė bauda nuo 1150 iki 1450 eurų, taip pat gali būti skiriamas transporto priemonės konfiskavimas.

Policija praneša, kad buvo užfiksuoti 5 asmenys, kurie važiavo neprisisegę, 10 atvejų, kai vairuodami, asmenys rankomis naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis. Vieną kartą nustatytas pažeidimas, kai buvo pritvirtinti ne tai transporto priemonei išduoti valstybinio numerio ženklai. Nustatyti septyni, leistiną greitį viršiję asmenys. Vienas iš jų, vairuotojas, neturintis dviejų metų vairavimo stažo, Telšiuose, Plungės g., važiavo 94 km/val. greičiu, kai leistinas greitis – 40 km/val. Likę šeši vairuotojai greitį viršijo daugiau kaip 20 km/val., bet ne daugiau kaip 30 km/val. Jiems gresia baudos nuo 30 eurų iki 90 eurų.

Taip pat fiksuoti ir kiti pažeidimai, tokie kaip: dviem atvejais pateikti negaliojantys vairuotojo pažymėjimai, fiksuotas automobilio padangų neatitikimas nustatytų techninių ar padangų naudojimo reikalavimams, automobilio, kuriam neatlikta privalomoji techninė apžiūra, eksploatavimas, kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų nesilaikymas, lenkimo sankryžoje pažeidimas bei keleivių vežimo taisyklių pažeidimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius