-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Telšių apskrityje siautėjo vandalų paauglių gauja: per 2 savaites – 15 nusikaltimų

Paskutinės dvi savaitės dėl daugybės vagysčių kėlė nerimą Mažeikių ir Akmenės rajonų gyventojams, o Telšių apskrities pareigūnams tapo tikru galvos skausmu. Įsilaužta į bažnyčias, kioskus, kavines, parduotuves ir sodo namelius.
Įvykio vietoje
Asociatyvi iliustracija / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Tai privertė gyventojus jaustis nesaugiai, todėl vienas iš pagrindinių policijos tikslų tapo šių nusikaltimų atskleidimas. Pareigūnai nedelsiant reaguodami į pranešimus, pradėjo intensyvią įtariamųjų paiešką, rašoma Telšių apskrities policijos pranešime spaudai.

Pareigūnams vienas po kito įkliuvo trys asmenys, kurių tarpe – 2 nepilnamečiai. Jų laisvalaikio pomėgiu tapo vagystės. Įsibrauta net į tris bažnyčias – Mažeikiuose, Tirkšliuose ir Viekšniuose.

Maisto prekių parduotuvėse, asmenys „apsilankė“ ne tik paminėtose vietovėse, bet ir Ventoje esančioje parduotuvėje, kurioje buvo patekta į administracines patalpas bei išlaužus seifą ir kasos aparatą pavogta virš 300 eurų.

Visose įsilaužtose parduotuvėse vagims pagrindiniu „laimikiu“ tapo maisto prekių produktai, alkoholiniai gėrimai bei pinigai. Vagystes įvykdžiusiems asmenis inkriminuojama virš 15 vagysčių, įsilaužimų ir apiplėštų vietų.

Tai, pastarųjų dviejų savaičių, šių asmenų pasikartojantys veiksmai šiose vietovėse, kai įsibraunantys ir vagiantys ilgapirščiai savo pėdų mėtyti ypatingai nesistengia – atvirkščiai, siaučia aiškiai apibrėžtose, viena šalia kitos, esančiose teritorijoje.

Šių jaunuolių veikla tai – vagysčių, turto sugadinimo bei sunaikinimo ir viešosios tvarkos pažeidimų atvejai, kai kurie iš jų įvertinti ir nesėkmingais nusikaltimais – jaunuolių „žygiai“, kurie kvalifikuoti kaip pasikėsinimai padaryti nusikalstamą veiką.

Vienas iš tokių atvejų – Ventoje, kai kovo 16 d. vakare, atstūmus plastikines terasos duris, buvo įsibrauta į kavinės patalpas, tačiau ten buvęs asmuo ilgapirščių veiklą užkardė, nors jiems ir pavyko ištrūkti iš pilietišką pareigą atlikusio asmens.

Visų šių asmenų atžvilgiu vykdomi ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 178 str. (vagystė). Pagal įstatymą šie asmenys sulaikyti 48 valandoms, tačiau Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas kreipsis į prokuratūrą dėl kardomosios priemonės skyrimo.

Asmenis, mačiusius įvykus, galimai nukentėjusius nuo šių asmenų ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, prašome skambinti bendruoju pagalbos centro telefono numeriu 112.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai prašo išlikti budriais ir primena, kad didžiausia vertybė – saugumas, tad saugokime save ir savo turtą, rašoma Telšių policijos pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius