Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšių apskrityje sučiupta 11 girtų vairuotojų: „Nissan“ vairuotoja įpūtė 2,75 prom.

Po intensyvios eismo dalyvių kontrolės Telšių, Kelmės, Mažeikių ir Akmenės rajonuose, policijos pareigūnai skaičiuoja aibes pažeidėjų. Demaskuoti neblaivūs vairuotojai liudija, kad eismo dalyviai kelyje vis dar linkę rizikuoti, nepaisydami jiems gresiančių tūkstantinių baudų, teisės vairuoti praradimo ar net baudžiamosios bylos, praneša Telšių apskrities policija.
Reido akimirkos
Reido akimirkos / Telšių apskrities VPK nuotr.

Kaip 15min informuoja policija, vykdant griežtą eismo dalyvių kontrolę, policijos pareigūnų taikinio centre šį savaitgalį buvo neblaivūs vairuotojai. „Tokie eismo dalyviai – itin pavojingi, keliantys grėsmę ne tik sau, bet ir kitiems“, – užtikrinti pareigūnai. Koncentruodamiesi į grubius pažeidimus, didelį dėmesį pareigūnai skyrė ir važiavimo greičio kontrolei. Žinoma, pro pirštus nepraleisti ir kiti Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Šį savaitgalį vykusios intensyvios kontrolės metu, iš viso nustatyti 36 Kelių eismo taisyklių pažeidėjai. Tarp jų – net 11 neblaivių vairuotojų: 5 automobilių, 2 mopedų ir 4 dviratininkai.

Neblaivaus vairuotojo rekordas šį kartą atiteko vieninteliai neblaiviai moteriai. Telšiuose, Ežero g., „Nissan Murano“ vairuotojai nustatytas sunkus, net 2,75 promilės girtumas.

Kaip ir moteriai, dar trims vairuotojams, kuriems nustatyti didesni nei 1,50 promilės girtumai, pradėtos baudžiamosios bylos pagal LR BK 281 str. Tokie vairuotojai sutikti Mažeikių, Kelmės ir Akmenės rajonų keliuose. Nors du iš jų valdė mopedą ir motociklą, baudžiamojo kodekso straipsnyje jiems numatyta tokia pati atsakomybė, kaip ir automobilių vairuotojams.

Be girtų vairuotų, nustatyta ir 15 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejų, netrūko ir pažeidėjų, prie transporto priemonių vairų sėdusių neturint tam teisės. Tokie vairuotojai demaskuoti penki, trys iš jų buvo neblaivūs.

Policijos pareigūnai įspėja vairuotojus, kad griežtos eismo dalyvių kontrolės vyks nuolat, ypatingą dėmesį skiriant vasaros savaitgaliams bei ilgiems vakarams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius