Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Telšių „Džiugo“ gimnazijos bendruomenė neatsigauna po rugsėjo 1-osios vagysčių

Mokslo ir žinių dieną Telšių „Džiugo“ gimnazijos bendruomenei nuotaiką apkartino vagystė. Iš gimnazijos mokytojos rankinės pavogta 300 litų, gimnazistai skaičiuoja nuostolius. „Džiugo“ gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas pripažino, kad vagystė bendruomenei sukėlė šoką.
„Džiugo“ gimnazija
„Džiugo“ gimnazijos bendruomenė jautriai sureagavo į kriminalinius įvykius: tokių dalykų čia nebūna / Giedros Akavickienės nuotr.

Pro atvirą langą pirmame aukšte įsiropštęs nusikaltėlis iškraustė vienuoliktokų ir jų auklėtojos rankines.

„Džiugo“ gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas 15min.lt teigė, kad nusikaltimas įvykdytas rugsėjo 1-ąją nuo 10 iki 10.30 val. Tuo metu bendruomenė, susirinkusi kiemelyje, giedojo Lietuvos ir gimnazijos himnus, klausėsi garbių svečių, gimnazijos direktoriaus ir prezidento sveikinimo žodžių.

Išsiskirsčius į klases pirmajai šių mokslo metų pamokai, vienuoliktokų ir pedagogės laukė nemalonus siurprizas. Nors į šventę išeidama mokytoja užrakino klasės duris, tačiau nieko blogo neįtardama langą paliko atvertą.

Šypsenos dingo iš veidų supratus, kad kol kiemelyje vyko šventė, vagis ar vagys darbavosi tuščioje klasėje. Suprantama, pirmoji pamoka su klasės vadove nebeįvyko. Atvyko policijos pareigūnai, septyniolikamečiai gimnazistai turėjo palikti klasę.

Direktorius M.Sabaliauskas 15min.lt tikino, kad vagystę suorganizavo ne gimnazistai, o pašaliniai asmenys. Apvogta klasė yra nuošalioje pusėje, jos langai išeina į kalną, ant kurio stovi cerkvė.

Giedros Akavickienės nuotr./„Džiugo“ gimnazija
Giedros Akavickienės nuotr./„Džiugo“ gimnazija

Už gimnazijos tvoros eina takelis, kuriuo vaikšto kas tik nori ir, atrodo, daro, ką tik nori. Šalia vieno iš įėjimų į gimnaziją, netoli tvoros, priversta puotos likučių – išgertų alkoholinių gėrimų butelių.

Be to, gimnazijos apylinkėse – prastą reputaciją turintys bendrabučiai, kurio ne vienas gyventojas yra turėjęs reikalų su teisėsauga.

Manoma, kad atsitiktinai pro šalį ėjęs ilgapirštis susigundė užsukti į tuščią klasę, kurioje buvo paliktos rankinės su piniginėmis, telefonais, kitais asmeniniais daiktais.

Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas, nustatinėjami įtariamieji. Įvykio vietoje policijos darbuotojai rado pirštų antspaudų.

Gimnazijos direktorius tikisi, kad policijai pavyks atskleisti įžūlią vagystę. M.Sabaliausko žiniomis, mokytoja pasigedo piniginės su 300 litų ir banko mokėjimo kortelėmis. Trys gimnazistai neteko piniginių su pinigais ir asmeniniais dokumentais. Du gimnazistai neberado mobiliojo ryšio telefonų.

„Džiugo“ gimnazijos direktorius M.Sabaliauskas pripažino, kad vagystė bendruomenei sukėlė šoką.

„Gimnazijoje vagystė – didelė retenybė. Kažkada mergaitei buvo dingusi striukė, paskui ji atsirado. Kaip paaiškėjo, draugės susipyko, ir viena paėmusi striukę sugrūdo ją į šiukšlinę“, – sakė direktorius, paprašytas prisiminti ankstesnius incidentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius