-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Telšių Kelių policijos vadovas pažeidėjams atsipūsti neleidžia ir nebūdamas tarnyboje

Telšiuose kelių eismo taisyklių pažeidėjams išvengti atsakomybės sudėtinga, šio miesto Kelių policijos vadovas šią savaitę ne tarnybos metu per dvi dienas sulaikė du pažeidėjus.
Kelių policija
Kelių policija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Rugsėjo 13 d., apie 7 val. 45 min., Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininkui Robertui Gečui nuosavu automobiliui vykstant į tarnybą, Telšiuose, Masčio gatvėje, pastebėtas neatsakingas vairuotojos poelgis.

„Važiuodamas keliu staiga išgirdau trenksmą ir pastebėjau, kaip priešais atvažiuojantis automobilis kliudė šalikelėje stovėjusią mašiną“, – ryto prisiminimais dalijosi pareigūnas.

Kaip toliau pasakojo jis, įvykiai klostėsi ne taip, kaip pridera atsakingiems vairuotojams.

Transporto priemonę kliudęs automobilis nė nepristabdęs nurūko tolyn. Tad Kelių policijos skyriaus viršininkas, jausdamas pareigą ir atsakomybę eismo saugumą užtikrinti ne tik tarnybos metu, apsuko vairuojamą automobilį ir nuvažiavo paskui pažeidėją.

VIDEO: Pareigūnas pastebėjo iš avarijos vietos sprukusį vairuotoją

Kiek pavažiavus miesto gatvėmis ir pavykus sustabdyti iš įvykio vietos pasišalinusį automobilį, paaiškėjo, kad prie jo vairo – nepatyrusi, vos prieš tris savaites teisę vairuoti įgijusi 18-metė. Ji ir automobilyje buvusios keleivės vyko į mokyklą, tačiau vairuotojai pirmąją pamoką teko iškeisti į saugaus eismo pamokėlę policijos komisariate.

Policijos pareigūnui pabendravus su vairuotoja, ši neneigė kliudžiusi automobilį, tačiau pareigos sustoti ir rasti apgadintos transporto priemonės savininką ji neįžvelgusi.

Už pasišalinimą iš eismo įvykio vietos vairuotojai surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal LR ANK 426 str. 1 d. Kadangi vairuotojai tai buvo pirmasis Kelių eismo taisyklių pažeidimas, pritaikius administracinį nurodymą, jai pasiūlyta sumokėti pusę minimalios 600 eurų baudos, t. y. 300 eurų, baudą sumokant per 15 kalendorinių dienų.

Tikimasi, kad pradedančioji vairuotoja pasimokys iš savo klaidų ir ateityje bus atidesnė bei atsakingiau Kelių eismo taisyklių paisanti vairuotoja.

Dar vienas Kelių eismo taisyklių pažeidėjas Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus viršininko kelyje pasipainiojo rugsėjo 14 d., apie 9 val. 50 min. Telšiuose, Muziejaus g., pareigūnas užfiksavo chuliganišką vairavimo atvejį – automobilio „Mercedes Benz“ vairuotojas (gimęs 1986 m.) pėsčiųjų perėjoje lenkė kitą transporto priemonę.

Už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, vairuotojo atžvilgiu surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal LR ANK 420 str. 1 d. Jam paskirta 85 eurų piniginė bauda bei 3 mėn. atimta teisė vairuoti.

Vairuotojai, kelyje elkitės saugiai – jūsų veiksmai gali būti stebimi ne tik iš tarnybinių policijos automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius