Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšių pareigūnas pluša ir be uniformos – išgelbėjo spardomą jaunuolį ir pričiupo mušeiką

Gruodžio 6-osios vakarą, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojui Vaclovui Akavickiui baigus tarnybą, laisvu nuo darbo metu vėl teko ištiesti pagalbos ranką ir užtikrinti viešąją tvarką.
Vaclovas Akavickis
Vaclovas Akavickis / Telšiu apskr. VPK nuotr.

Jo iniciatyvos ir pareigos tarnauti valstybei bei jos žmonėms dėka, tą vakarą sulaikytas įtariamasis bei grąžintas pamestas telefonas.

„Policijos pareigūnas – tai ne tik profesija, tai – gyvenimo būdas“, – įsitikinęs viršininko pavaduotojas V. Akavickis, kuris savo teiginį realiais darbais ketvirtadienio vakarą pateisino dukart.

Pirmasis incidentas jam įvyko Telšių miesto centre, Kęstučio g., kai pastebėjo šaligatviu ėjusį ir staiga pargriuvusį jaunuolį.

„Vaikinui suklupus pastebėjau, kaip jam iš kišenės iškrito mobiliojo ryšio telefonas. Susirūpinęs sutrenkta koja, jaunuolis nukulniavo tolyn, o telefonas liko gulėti“, – prisimena pareigūnas.

Jausdamas pareigą grąžinti pamestą daiktą, jis čiupo telefoną ir nuskubėjo paskui jaunuolį. Nors jis jau buvo spėjęs įeiti į daugiabučio laiptinę, vis tik, įveikus laiptinės durų kodą, telefonas laimingai grįžo pas savininką.

Tolesni vakaro įvykiai V.Akavickiui klostėsi dar įdomiau. Apie 21.25 val., jam automobiliu važiuojant Luokės g., staiga pastebėjo, kaip iš juodo „Audi“ markės automobilio iššoko vaikinas ir pradėjo smūgiuoti gatve ėjusiam jaunuoliui į galvą, o šiam parkritus, spardė jį kojomis.

„Tą akimirką supratau, kad mušamam jaunuoliui būtina skubi pagalba, todėl sustojau šalikelėje ir nuskubėjau į muštynių vietą“, – pasakojo viršininko pavaduotojas.

Suskubęs sulaikyti įtariamojo ir surinkęs policijos budėtojų telefoną, jis nė nenumanė, kad už akimirkos teks išbandyti turimus fizinio pasirengimo įgūdžius. Mušeika, pasinaudojęs palankia situacija, išsivadavo iš neuniformuoto pareigūno gniaužtų ir leidosi bėgti.

Paskui jį – ir policijos pareigūnas. Po maždaug pusę kilometro atkarpos gaudynių, pareigūnui jaunuolį pavyko sulaikyti ir perduoti mieste patruliavusiems kolegoms.

Dėl įvykio, už viešosios tvarkos pažeidimą, pradėtas ikiteisminis tyrimas, rašo Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius