-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 28 /10:28

Telšių rajone likviduotas naminukės fabrikas: rasta 2 tūkst. litrų paruoštos degtinės

Sausio 27 d., Telšių rajono policijos pareigūnai dirbdami su pasieniečiais, operatyviai reaguodami ir tikrindami turimą informaciją apie tai, jog Telšių rajono gyventojas, įtariama, gamina, laiko bei realizuoja naminę degtinę, apsilankė sodyboje, esančioje Telšių r., Dirvonėnų k. Informacija pasitvirtino.
Naminukės fabrikėlis
Naminukės fabrikėlis / VSAT nuotr.

Atliekant apžiūrą ir patikrinus vyrui, gimusiam 1987 m., priklausančias ūkines patalpas radiniai nustebino – aptiktas naminės degtinės fabrikas. Jame pareigūnai rado dvi plastikines talpas su 1000 litrų skaidriu skysčiu, turinčiu specifinį naminės degtinės kvapą ir vieną plastikinę 1000 litrų talpą su raugu.

VSAT nuotr./Naminukės fabrikėlis
VSAT nuotr./Naminukės fabrikėlis

O tame pačiame pastate, kuriame vykdavo naminės degtinės gaminimo procesas, rastas ir pats aparatas naminei degtinei gaminti.

Įstatymas už tokią gamybą numato baudžiamąją atsakomybę. Įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Telšių rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 201 str. 1 d. (Neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas), kur numatyta, kad tas, kas turėdamas tikslo realizuoti neteisėtai gamino, laikė, gabeno naminius stiprius alkoholinius gėrimus, nedenatūruotą ar denatūruotą etilo alkoholį, jų skiedinius (mišinius) arba juos realizavo, arba gamino, laikė, gabeno ar realizavo aparatus naminiams stipriems alkoholiniams gėrimams gaminti, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

VSAT nuotr./Naminukės fabrikėlis
VSAT nuotr./Naminukės fabrikėlis

Asmuo į pareigūnų akiratį pateko pirmą kartą, informuoja Telšių apskrities policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius