Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšių rajono gyventojas „VW Golf“ gabeno nelegalų 18 750 eurų vertės krovinį

Varniuose įkliuvo 40-metis Telšių rajono gyventojas, aklinai galiniais langais užtamsinto automobilio salone ir bagažinėje vežęs 7 500 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / Telšių apskrities policijos nuotr.

Sausio 19-os dienos popietę, apie 11.43 val., Telšių r., Varnių gyvenvietėje, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnams sustabdžius automobilį „VW GOLF“, jo viduje aptiktas 18 750 eurų vertės kontrabandinių cigarečių „Fest“ krovinys.

Baltarusiškomis banderolėmis ženklintus 7 500 nelegalių cigarečių pakelius gabeno už automobilio vairo sėdėjęs 40-metis Telšių rajono gyventojas. Akivaizdu, kad kontrabandai vyras iš anksto buvo pasiruošęs – cigarečių kupinos dėžės buvo sutalpintos į dvidurio, aklinai galiniais langais užtamsinto automobilio saloną ir bagažinę.

Telšių apskrities policijos nuotr./Sulaikyta kontrabanda
Telšių apskrities policijos nuotr./Sulaikyta kontrabanda

Visas aptiktas kontrabandinis krovinys ir jo slėptuve tapęs „VW Golf“ konfiskuoti, įtariamojo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 199 (2) str. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis).

Už vertimąsi kontrabandą praeityje jau baustam Telšių rajono gyventojui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų (Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu).

Telšių apskrities policijos nuotr./Sulaikyta kontrabanda
Telšių apskrities policijos nuotr./Sulaikyta kontrabanda

Policijos pareigūnai nuolat imasi aktyvių veiksmų, nukreiptų į kovą su kontrabanda, pažymima Telšių apskrities VPK atstovų pirmadienį paviešintame pranešime.

Siekiant pažaboti šešėlinę nelegalių cigarečių ir alkoholio rinką, ypatingai svarbi ir visuomenės pagalba. Todėl pareigūnai, kreipdamiesi į gyventojus, ragina nebūti pasyviais stebėtojais ir kilus net menkiausiam įtarimui apie galimą neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie tai informuoti policiją, anoniminiu pasitikėjimo tel. (8 444) 60345 arba bendruoju pagalbos centro tel. 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius