-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšių siuvyklos savininkė įtariama daugiau nei pusės milijono litų pasisavinimu

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Šiaulių apygardos valdyba kartu su Šiaulių apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame Telšių verslininkė D.A. įtariama daugiau nei 560 tūkstančių litų savo įsteigtos bendrovės lėšų pasisavinimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu ir dokumentų klastojimu.
Litai
Litai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Išaiškinta, kad siuvimo paslaugas teikusios bendrovės 40-metė savininkė pati būdama ne tik vienintelė Telšiuose veikiančios bendrovės akcininkė, bet valdydama įmonės pinigus ir kitą turtą, klastojo buhalterinės apskaitos dokumentus, apgaulingai tvarkė apskaitą.

FNTT Šiaulių apygardos valdybos tyrėjai nustatė, kad per trejus metus, 2006-2009 metų laikotarpiu, bendrovės direktorė D.A. iš savo įsteigtos įmonės gavo 1,2 mln. litų. Iš šių gautų lėšų D.A. dokumentais pagrindė daugiau nei 670 tūkstančių litų panaudojimą, o likusios sumos – daugiau nei 560 tūkstančių litų – nepateisino jokiais apskaitos dokumentais ir bendrovei pinigų negrąžino.  Taip pat atskleista, kad pasisavinusi daugiau nei 560 tūkstančių litų bendrovės direktorė į valstybės biudžetą nesumokėjo ir daugiau nei 130 tūkstančių litų gyventojų pajamų mokesčio. Paskaičiuota, kad šios nesumokėtų mokesčių sumos pakaktų 160 darbuotojų mėnesį sumokėti minimalų atlyginimą.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui. Už įvykdytas nusikalstamas veikas anksčiau už neoficialių atlyginimų mokėjimą siuvėjoms mokėjusiai bendrovės savininkei gresia laisvės atėmimas iki  dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius