Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšiuose sulaikytas vyras, kuris įtariamas įvykdęs penkias vagystes

Telšių policijos komisariatas praneša, kad išanalizavę viena po kitos įvykdytos vagystės įsibraunant į gyvenamuosius namus, gruodžio 28-ąją, sausio 10, 12 ir 16 dienomis Telšiuose įvykdytų vagysčių aplinkybes ir vyraujantį braižą, pareigūnai priėjo išvados, jog tai – to paties asmens darbas. Pareigūnai praėjusį penktadienį sulaikė įtariamąjį.
Naktinis reidas sostinėje ir Nemenčinėje
Naktinis reidas sostinėje ir Nemenčinėje / Viktorijos Savickos nuotr.

Dėl vagysčių pradėtų ikiteisminių tyrimų metu nustačius, kad visais atvejais į namus buvo patenkama pro pravirus langus ar juos išdaužiant, taip pat išanalizavus įvykio vietose surinktus įsibrovėlio paliktus pėdsakus, pareigūnai po truputį pradėjo minti įtariamajam ant kulnų. Atskleidus, jog vagystes galimai vykdęs asmuo – 1985 m. gimęs, policijai žinomas telšiškis, pradėta intensyvi jo paieška.

Telšių apskr. VPK nuotr./Vagio braižas – daužyti langai
Telšių apskr. VPK nuotr./Vagio braižas – daužyti langai

Sausio 19 d., pareigūnams nustačius galimą įtariamojo buvimo vietą, pasibelsta į jo draugės buto duris. Nors moteris neigė namuose turinti svečią, o vyras bandė slėptis už miegamojo durų, pareigūnų nuojauta atvedė prie tikslo – įtariamasis buvo surastas.

Sulaikius įtariamąjį, pamažu pradėjo aiškėti pagrobtų daiktų likimas, o iš pradžių kaltę neigęs vyras, prispaustas įrodymų ir įkalčių, pradėjo pasakoti ir nusikalstamų veikų aplinkybes. Nors pasak įtariamojo, sausio 12-ąją iš namo Karaliaučiaus g. pagrobtus 2000 eurų jis jau spėjo išleisti, vis tik dalis kituose namuose pagrobtų juvelyrinių dirbinių, taip pat sausio 16-ąją Saulėtekio g. pagrobti mobiliojo ryšio telefonai – rasti. Vieni daiktai jau buvo spėję rasti naujus šeimininkus, kiti buvo pristatyti į lombardą, treti – padovanoti.

Telšių apskr. VPK nuotr./Rasti juvelyriniai dirbiniai
Telšių apskr. VPK nuotr./Rasti juvelyriniai dirbiniai

Atskleidus keturias gyvenamųjų namų vagystes, paaiškėjo, kad tas pats įtariamasis – ir praėjusiųjų metų lapkričio 6 dieną bendrovės patalpas Statybininkų g. apšvarinęs asmuo. Tąkart į vidų patekus pro plastikinį langą, buvo pagrobti 825 eurų vertės trys nešiojamieji kompiuteriai.

Ne kartą už vagystes bei kitas nusikalstamas veikas teistas įtariamasis suimtas dviem mėnesiams, jam gresia laisvės atėmimo bausmė iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius