Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tenerifėje su šeima į rimtą avariją papuolęs Valdemaras Chomičius: „Švęsiu antrąjį gimtadienį“

„Rugsėjo 14 dieną švęsiu antrąjį gimtadienį“, – sako Valdemaras Chomičius, atostogų Tenerifėje metu papuolęs į rimtą avariją. Jos metu sužalojimų patyrė visa šeima, keletą dienų praleidusi ligoninėje, iš jų dvi paras reanimacijoje.
Valdemaras Chomičius su žmona Agne ir dukra Ieva Marija
Valdemaras Chomičius su žmona Agne ir dukra Ieva Marija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Avarija Ispanijai priklausančioje saloje Tenerifėje įvyko netoli Santa Cruzo miesto, autostradoje. Išvydęs, jog priešais, už maždaug 50 metrų, važiuojantis automobilis sulėtino greitį, pristabdė ir prie vairo sėdėjęs V.Chomičius. Pastebėjęs, kad automobilis įjungė avarinį signalą, V.Chomičius sustojo, tačiau netrukus per veidrodėlius pamatė iš galo atlekiantį automobilį, kuris dideliu greičiu rėžėsi į mašiną. Krepšininkas teigia tik spėjęs šeimos nariams pasakyti, kad netrukus bus smūgis.

„Leistinas greitis autostradoje yra 120 km per valandą, mes važiavome 110 km, o kaip toji mašina – nustatys pareigūnai. Jei būtų laikomasi saugaus atstumo, nebūtų buvę problemų.

Netekau sąmonės, o kai prabudau – tamsu, šviesa akyse, tačiau viską prisiminiau, – sakė V.Chomičius.

Viskas įvyko per akimirką. Net nepamenu mašinos, nieko, tik kad artėja ir trenkėsi. Netekau sąmonės, o kai prabudau – tamsu, šviesa akyse, tačiau viską prisiminiau. Iš mašinos visi išlipome patys. Iškart patraukiau sėdynę, kad atsegtume mažylę, ji smūgio metu miegojo, tai po avarijos verkė iki pat vakaro“, – pasakojo dvejų su puse metukų dukrelės tėtis. Mergaitei avarijos metu buvo sumušta koja, medikai imobilizavo du pirštukus, uždėjo langetę.

V.Chomičiui avarijos metu lūžo keturi šonkauliai, jis patyrė daug sumušimų ant viso kūno, kojas nusėjo mėlynes. Anytai ir žmonai medikai nustatė vidinius sumušimus, smegenų sutrenkimą.

Po avarijos dvi paras visa šeima ir anyta praleido reanimacijoje. Iš viso ligoninėje šeima prabuvo keturias dienas.

„Jau sveikstame namučiuose penkta diena. Bent jau saulutė šildo, galime pasivaikščioti, tačiau maudytis negalime“, – sakė V.Chomičius, kurio dukros jau kitą rytą po avarijos taip pat atskrido į Tenerifę. Anot krepšininko, jos be galo padėjo skirtingose palatose gulėjusiai šeimai, kuri galėjo komunikuoti tik telefonu, lakstė tarp aukštų nešiodamos maistą, tvarkė dokumentus.

Kol kas V.Chomičiaus šeima informacijos apie avarijos tyrimą neturi, tik iš nuogirdų sako girdėję, jog kaltė gula ant sustojusio vairuotojo ir iš galo važiavusio automobilio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius