-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teršalai Neryje Vilniuje galėjo atsirasti dėl neįrengtų valymo įrenginių

Antradienio pavakarę teršalai Vilniaus centre, Neries upėje galėjo atsirasti per polaidį nuo gatvės nuplovus susikaupusius naftos produktus, dėl neįrengtų valymo renginių, sako Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento vadovas Marius Švaikauskas.
Teršalai Neries upėje Vilniuje
Teršalai Neries upėje Vilniuje / Vidmanto Balkūno/15min.lt nuotr.

„Mūsų aplinkosaugos specialistai šiuo metu ieško taršos šaltinio – ryte dar yra uždėti gaudytuvai sugaudyti teršalams. Kaip matome, tai yra naftos produktų teršalų dėmės“, – BNS sakė specialistas.

Anot jo, teršalai į upę pateko per lietaus kanalizaciją – taršos šaltinis galėjo būti aplinkinės gatvės nuo Šeškinės kalno iki Konstitucijos prospekto.

Specialistai paėmė teršalų mėginius ir šiuo metu atlieka tyrimus, kartu su savivaldybės atstovais aiškinamasi, iš kur ir koks jų kiekis pateko į Nerį, tačiau abejojama, ar tarša galėjo būti tyčinė.

„Nors tai preliminaru, manau, kad tikrai ne – tai yra dažniausiai nuo gatvių nueinanti tarša, ypač pavasariniu laikotarpiu, kadangi išleistuvai nėra su valymo įrengimais. Tai – ir druskos visokios, ir naftos produktai“, – sakė departamento vadovas.

Pasak jo, Vilniuje yra apie 100 lietaus nuotekų išleistuvų, tačiau nėra įrengta specialių valymo įrenginių – tuo turėtų pasirūpinti savivaldybė. Pasak M.Švaikausko, per pavasarinį polaidį tokių problemų gali kilti ir daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius