Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tęsiama Klaipėdos teismo darbuotojos byla: nesuvaldžiusi galingo BMW pražudė keleivį

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose po pertraukos buvo tęsiama avarijos, kurios metu žuvo žmogus, byla, trečiadienį praneša teismas. Teisiamoji šioje byloje yra kito uostamiesčio teismo – Klaipėdos apygardos, Ūkio skyriaus vedėja Ingrida Ulskienė.
Įvykio vietoje
Sumaitotas BMW įvykio vietoje / Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Reidas TV“ archyvo

Šioje byloje Ingrida Ulskienė kaltinama tuo, kad 2019 m. kovo 24 d., apie 18 val., Taikos prospekte, ties Kairių gatve, Klaipėdoje, vairuodama automobilį „BMW 530D“, elgdamasi neatsargiai, nesuvaldė vairuojamo automobilio, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė. Eismo įvykio metu žuvo automobilio keleivis.

Nors dėl pandemijos baudžiamosios bylos nagrinėjimas užsitęsė, tačiau pradėjus aktyviai vakcinuoti teismo darbuotojus, posėdis, atsižvelgiant į posėdyje dalyvaujančių asmenų skaičių, surengtas įprastu būdu – visiems proceso dalyviams susirinkus į teismo posėdžių salę.

Byloje teismas, be kita ko, siekia išsiaiškinti, I.Ulskienės psichinės būklės įtaką tolesniems jos veiksmams, t. y. sprendimui pasišalinti iš eismo įvykio vietos.

Teismo posėdyje buvo apklaustas teismo psichiatras ekspertas Darius Tamašauskas, kuriam teko atsakyti į keliamus klausimus dėl I.Ulskienės psichinės būklės iškart po avarijos. Byloje teismas siekia išsiaiškinti, kokia buvo moters psichinė būklė dėl avarijos metu patirtų rimtų traumų, bei psichinės būklės įtaką tolesniems I.Ulskienės veiksmams, t. y. sprendimui pasišalinti iš eismo įvykio vietos.

Kadangi ekspertas, neturėdamas išsamių duomenų apie įvykio aplinkybes, negalėjo atsakyti į teismo užduotus klausimus apie I.Ulskienės patirtų sužalojimų ir atliktų veiksmų ryšį, teismas, proceso dalyvių prašymu, artimiausiu metu spręs klausimą dėl ekspertizės skyrimo kaltinamajai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius