Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tėvą nužudęs ir pusseserę sužalojęs panevėžietis kalės trylika metų

Spalio 5-ąją Panevėžyje už tėvo nužudymą ir giminaitės sužalojimą 28 metų panevėžietis A. B. nuteistas trylikos metų laisvės atėmimu –– valstybės kaltintojas prokuroras Aurelijus Navickas tėvažudžiui prašė skirti dvejais metais griežtesnę bausmę.
Sulaikymas.
Sulaikymas. / E.Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro Aurelijaus Navicko perduotoje  nusikaltimų žmogaus gyvybei ir sveikatai baudžiamojoje byloje A. B. buvo kaltinamas sausio 14 d. konflikto metu nužudęs tėvą ir sužalojęs giminaitę.

Tą nelemtą dieną sūnus kartu su tėvu ir jo pažįstamu vyriškiu darbavosi garaže tvarkydami nereikalingas mašinų detales ir metalo atliekas, po to jas nuvežė į supirktuvę ir atšventė darbų pabaigtuves. Konfliktas dėl pinigų už parduotą metalą tarp tėvo ir sūnaus įvyko grįžus namo.

Susiginčijusių ir susigrūmusių dviejų šeimos narių konfliktas pasibaigė dramatiškai – į sūnaus rankas patekusiu virtuviniu peiliu buvo sunkiai sužalotas tėvas. Atvykę medikai mėgino pagelbėti, bet jau buvo per vėlu.

To paties pykčio proveržio metu A. B., įpuolęs į jų šeimos globojamos pusseserės, turinčios sveikatos problemų, kambarį kumščiu trenkė jai į veidą ir peiliu sužalojo koją bei ranką.

Kaltinamojo atsakomybę sunkinanti aplinkybė buvo ta, kad nusikalstamą veiką jis padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kas turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui.

„Ginčai tarp neblaivių šeimos narių dažnai pasibaigia dramatine atomazga, nors konfliktų sprendimo smurto būdu rezultatas – gyvybės atėmimas būna netikėtas jiems patiems, tačiau tai suprantama pavėluotai.

Už tėvo, motinos ar kito artimo šeimos nario nužudymą yra numatyta griežta baudžiamoji atsakomybė, nes įstatymai žmogaus gyvybę pripažįsta aukščiausiu teisiniu gėriu, ją valstybės vardu giname ir mes, prokurorai“, – teigia valstybinį kaltinimą nagrinėjant šią bylą teisme palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Aurelijus Navickas.

Už tėvo, motinos ar artimo šeimos nario gyvybės atėmimą baudžiama laisvės atėmimu nuo aštuonių iki dvidešimties metų arba iki gyvo galvos.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius