Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tėvo ir sūnaus žiauriu nužudymu kaltinamus du biržiečius prokuroras pasiūlė įkalinti iki gyvos galvos

Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokuroras Aurelijus Navickas, palaikęs valstybinį kaltinimą apygardos teisme nagrinėjant nusikaltimų žmogaus gyvybei, nuosavybei ir finansų sistemai baudžiamąją bylą, dviejų žmonių itin žiauriu nužudymu savanaudiškais tikslais ir plėšimu kaltinamiems anksčiau teistiems jauniems biržiečiams – 23 metų I.M. ir 19 metų V.L. pasiūlė skirti pačią griežčiausią – laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos.
Konfliktas
Konfliktas. / A. Ufarto BFL nuotr.

Pernai gegužės 23 d. I.M. ir V.L, su draugais Biržuose tvarkęs reikalus, po to užsuko į Zakrių kaimą, kuriame gyveno vieno jų – I.M. buvęs bendraklasis. Pasivaišinę alumi, kiti draugai išvažiavo, tik I.M. ir V.L pasiliko sodyboje ir gėrė su šeimininko sūnumi. Kaltinamieji teigė susipykę su sodybos šeimininko sūnumi, nes jis nesutiko jų vežti tėvo automobiliu. 23 metų jaunuolis buvo žiauriai sumuštas, jo lavoną ankstų rytą prie šiltnamio rado daržinėje miegojusi motina. Troboje gulėjęs 55 metų sodybos šeimininkas taip pat buvo nužudytas – jį užpuolė miegantį.
Smurtautojai, pagrobę šeimininko automobilį, paspruko. Iš sodybos jie pavogė įvairių daiktų, tarp jų transporto priemonės registracijos liudijimą ir banko mokėjimo korteles. Automobilis „VW Golf‘ vėliau buvo parduotas.
Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Aurelijus Navickas teigė, kad dviejų žmonių itin žiauriu nužudymu savanaudiškais tikslais ir plėšimu kaltinami asmenys įvykdė labai sunkius nusikaltimus – atėmė niekuo dėtų dviejų žmonių gyvybę. Už tokius nusikaltimus įstatymai suteikia teisę reikalauti pačios griežčiausios baudžiamosios
atsakomybės – laisvės atėmimo iki gyvos galvos. Pasak prokuroro, baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ta, kad nusikaltimus padarė apsvaigę nuo alkoholio ir veikdami kaip bendrininkai.
Panevėžio apygardos prokuratūros perduotose nagrinėti teismui nusikaltimų žmogaus gyvybei – nužudymų sunkinančiomis aplinkybėmis bylose per penkiolika apygardos veiklos ir teisinės praktikos metų, prokurorų reikalavimu, laisvės atėmimo bausmės iki gyvos galvos už šiuos labai sunkius nusikaltimus paskirtos keturiolikai asmenų. Įstatymas tam, kas sunkinančiomis aplinkybėmis nužudė vieną ar daugiau asmenų, numato laisvės atėmimo bausmę nuo 8 iki 20 metų, arba iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius