Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ties Panevėžiu sulaikytas galimai klastotų sportinių batų „Nike“ pilnas vilkikas

Šeštadienį, vasario 11 d., Lietuvos muitinės pareigūnai, prie Panevėžio sulaikė iš Latvijos įvažiavusį vilkiką, kurio puspriekabėje aptiktas, įtariama, klastotos sportinės avalynės siunta. Preliminariais duomenimis, minimali jos vertė – apie 230 tūkst. eurų.
Sulaikyto krovinio egzempliorius
Sulaikyto krovinio egzempliorius / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Latvijos piliečio S.Ž. vairuojamą vilkiką Kauno teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnai patikrinimui sustabdė šeštadienį, apie 16 val., Panevėžio aplinkkelyje. Tikrinant krovinį – sportinę avalynę, pažymėtą „Nike“ prekės ženklu, muitininkams kilo įtarimų, kad šie batai gali būti klastoti.

Operatyviai susisiekus su oficialaus „Nike“ gamintojo atstovais Lietuvoje, pastarieji tik patvirtino pareigūnų įtarimus. Tad krovinys – 12 444 porų sportbačių buvo sulaikytas, įtarus intelektinės nuosavybės savininkų teisių pažeidimą. Šiuo metu atliekama avalynės ekspertizė, po kurios bus galutinai aišku, ar batai buvo suklastoti.

Anot muitinės pareigūnų, pastaraisiais metais sustiprėjo klastotų prekių srautas iš Latvijos teritorijos. Dažniausiai tokie falsifikatai atplukdomi į Rygą iš Kinijos, o toliau jau gabenami krovininiais vilkikais į Vakarų Europą.

Štai pernai, 2016-ųjų gegužę, muitinės pareigūnai irgi ties Panevėžiu sulaikė labai panašų krovinį – 16 tūkst. porų klastotų sportbačių, žymėtų „Nike“ prekės ženklu.

Ši avalynė irgi buvo įvežta iš Latvijos, rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos atstovo ryšiams su visuomene Gedimino Kulikausko pirmadienį paviešintame pranešime.

O iš viso 2016 m. LR muitinės pareigūnai 591 kartą sulaikė prekes (beveik 5 mln. vnt.), įtardami, kad jos pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius