Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ties Piliuona Nemune išgelbėti ant atitrūkusios ledo lyties plūduriavę keturi žvejai

Kauno rajone, Nemune pirmadienį atskilo ledo lytis, ant kurios buvo keturi žvejai. Ugniagesiai saugiai nukėlė žvejus ir parplukdė juos į krantą.
Poledinės žūklės aistruoliai jau įsikūrė ant Kuršių marių ledo.
Asociatyvi iliustracija: Poledinė žūklė tampa pavojinga / Klaipėdos uosto direkcijos nuotr.

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, likus pusvalandžiui iki vidurdienio, bendruoju pagalbos telefonu 112 pranešta apie Taurakiemio seniūnijoje, ties Piliuonos kaimu, pavojingai ant ledo lyties Nemune plūduriuojančius keturis žvejus. Į įvykio vietą tuoj pat išsiųsta Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Garliavos komandos autocisterna su valtimi ir 5-osios komandos narų automobilis. Į pagalbą išskubėjo ir Operacinio vadovavimo skyriaus automobilis su specialistais.

Dar vykstant į įvykio vietą telefonu susisiekta su žvejais, esančiais ant atitrūkusios lyties. Jiems paaiškinta, kaip elgtis, rekomenduota atsigulti ant ledo ir nevaikščioti.

Dar vykstant į įvykio vietą telefonu susisiekta su žvejais, esančiais ant atitrūkusios lyties. 

12.09 val. atvykus pirmajam Garliavos komandos skyriui, į vandenį operatyviai nuleista valtis. Laikantis visų darbų saugos reikalavimų pradėta gelbėjimo operacija. 12.11 val. atvyko narų automobilis, šio ekipažo nariai antra valtimi prisidėjo prie kolegų. Gelbėjimo operacija baigta sėkmingai – 12.35 val. nelaimėliai buvo saugiai nukelti nuo lyties ir parplukdyti į krantą.

Sausio 26 d. Kauno narams taip pat teko skubėti gelbėti žvejo. 11.17 val. praeiviai prie Kauno marių išgirdo įlūžusio ir pradėjusio skęsti žmogaus pagalbos šauksmą. Nedelsiant buvo paskambinta bendruoju pagalbos  telefonu 112 ir paprašyta pagalbos.

Į įvykio vietą netrukus atvyko priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų ekipažas su specialia įranga, skirta gelbėjimo darbams ant ledo. Taip pat pasitelktas ir narų automobilis. Gelbėjimo darbai buvo atlikti sėkmingai, išgelbėtas žmogus perduotas medikams. Išsilaikyti vandens paviršiuje iki gelbėtojų atvykimo jam padėjo smigiai, kuriais jis laikėsi už ledo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius