Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikrintojai išardė „Audi A8“ limuzino saloną: pastangos nenuėjo perniek

Kontrolės metu VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė tarp galinės sėdynės ir bagažinės buvusi pertvara. Paaiškėjo, kad joje yra išpjautos angos, pro kurias į ertmes sugrūsti cigarečių pakeliai. Nelegaliai vežtų rūkalų pasieniečiai rado ir galinės sėdynės atloše.
Aptiktos cigaretės
Aptiktos cigaretės / VSAT nuotr.

Iš Dieveniškių kilpos važiavusio Vilniaus rajono gyventojo lengvajame automobilyje pasieniečiai aptiko beveik pusantro tūkstančio pakelių baltarusiškų cigarečių.

Penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Širvių kaimo prieigose, kelyje Dieveniškės–Šalčininkai, patikrino 49 metų Vilniaus rajono gyventojo ir jo vairuoto lengvojo automobilio „Audi A8“ dokumentus. Ši vieta yra prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, iš visų pusių supamos Baltarusijos teritorijos. Čia pasieniečiai atlieka visų į kilpą įvažiuojančiųjų ir išvažiuojančiųjų patikrą.

Išpurtytame „Audi“ automobilyje iš viso aptikti 1469 pakeliai „Minsk Superslims“ markės cigarečių, pirmadienį praneša VSAT. Rūkalų pakuotės pažymėtos baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Vilniaus rajono gyventojui VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 4 iki 6 tūkstančių eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti ir transporto priemonę, kuria gabentos neteisėtos prekės.

Po apklausos vairuotoją pasieniečiai paleido. Automobilis ir cigaretės saugomi G.Žagunio užkardoje.

VSAT nuotr./Aptiktos cigaretės
VSAT nuotr./Aptiktos cigaretės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius