Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​To dar nebuvo: Vilniaus policininkas bus teisiamas už bandymą papirkti kolegą

Sostinės kelių policininkas, kuris yra Pabradėje veikiančios metalo supirktuvės akcininkas, siekdamas išvengti per įmonės patikrinimą iškilusių problemų, pabandė „draugiškai susitarti“ su kitame skyriuje dirbančiu savo kolega, siūlydamas solidų (1 200 litų) kyšį.
Pinigai
Asociatyvinė iliustracija / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.

Būdamas metalo supirktuvės akcininku, sostinės kelių policininkas ne tarnybos metu negalėjo ramiai stebėti, kaip įmonę krečia tikrintojai iš Valstybinės mokesčių inspekcijos ir policijos.

Tačiau bandymas su kolegomis „susitarti draugiškai“ pareigūną atvedė į teisiamųjų suolą – jam iškelta baudžiamoji byla dėl bandymo papirkti ir gresia rimti nemalonumai tarnyboje.

Kaip rašoma pirmadienį paviešintame Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovų paviešintame pranešime, Imuniteto skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, pradėtą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. 1 d. (dėl papirkimo).

Šiuo metu vaiko priežiūros atostogų išėjusiam pareigūnui, jei jo kaltė bus įrodyta teisme, vargu ar pavyks sugrįžti į tarnybą.

Tyrimas pradėtas dėl to, kad 2013 m. spalio 11 d. apie 14.00 val. vienoje iš metalo laužo supirktuvės patalpų, esančių Pabradėje, Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus Paieškos poskyrio specialistas, šiuo metu esantis vaiko priežiūros atostogose, E.R. davė 1 200 Lt kyšį Vilniaus apskrities VPK Imuniteto skyriaus vyresniajam tyrėjui už tai, kad nebūtų surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl operatyvaus patikrinimo metu nustatytų metalo laužo supirktuvės veiklos pažeidimų.

Už metalo laužo supirktuvės vykdomos veiklos operatyvaus patikrinimo metu nustatytus pažeidimus administracinių teisės pažeidimų (ATP) byla iškelta direktoriui.

Administracinė teisena pradėta pagal Lietuvos Respublikos ATP kodekso 193 (2) str. 1 d. (Netauriųjų metalų laužo ir atliekų, įtrauktų į draudžiamų supirkti netauriųjų metalų laužo ir atliekų sąrašą, supirkimas ar netauriųjų metalų laužo ir atliekų supirkimo, apskaitos ir saugojimo tvarkos pažeidimas), 172 (1) str. 1 d. (Ataskaitų ir dokumentų apie savo (fizinio asmens), įmonės, įstaigos arba organizacijos pajamas, turtą, pelną ir mokesčius pateikimo tvarkos pažeidimas bei mokesčių vengimas), 172 (9) str. 1 d. (Mokesčio mokėtojo registravimo duomenų pateikimo tvarkos pažeidimas).

Ikiteisminio tyrimo baudžiamoji byla, kurioje E.R. įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl papirkimo pagal Baudžiamojo kodekso 227 str. 2 d., Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokuroro kaltinamuoju aktu jau perduota nagrinėti teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius