-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 23 /11:20

Tomas Fedosejevas dingo, atvykęs iš Vilniaus į muzikos festivalį „Tamsta Muzika 2012“

Savaitgalį Varėnoje, festivalio „Tamsta Muzika 2012“ metu, paslaptingai dingo jaunas vilnietis Tomas Fedosejevas.
Tomas Fedosejevas
Tomas Fedosejevas / Asmeninio archyvo nuotr.

Į portalo 15min.lt redakciją kreipėsi Tomo artimieji ir prašo, kad turintieji informacijos apie šį vaikiną praneštų policijai.

Varėnos r. policijos komisariate 15min.lt patvirtino, kad savaitgalį užvesta Tomo Fedosejevo paieškos byla.

Į pareigūnus kreipėsi jo motina, kad Tomas po festivalio „Tamsta Muzika 2012“ negrįžo namo į Vilnių.

Pirmadienį Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato išplatintoje praėjusios paros kriminalinių įvykių suvestinėje užfiksuota, kad 2012-07-22 Varėnos r. komisariate gautas L.Fedosejevos, gimusios 1958 m., gyvenančios Vilniuje, pranešimas, kad liepos 20 d. iš Vilniaus į Varėnoje vykusį muzikos festivalį „Tamsta muzika“ išvyko jos sūnus Tomas, gimęs 1988 m., ir iki šiol negrįžo.

Varėnos pareigūnai turi žinių, kad penktadienį Varėną vaikinas pasiekė sėkmingai. Policininkai apklausė keletą ieškomojo draugų, kurie patvirtino, kad T.Fedosejevas linksminosi festivalyje (apie renginį – susijusieji straipsniai).

Kuriuo konkrečiai momentu ir kokiomis aplinkybėmis vaikinas dingo, kol kas neaišku.

15min.lt primena, kad Tomo pavardė viešoje erdvėje figūravo lygiai prieš dvejus metus.

2010 m. liepą Lenkijos sostinėje Varšuvoje vyko kompanijos „Microsoft“ tarptautinio turnyro „Imagine Cup 2010“  finalas, kuriame 400 finalininkų, atrinktų iš daugiau nei 325 000 dalyvių visame pasaulyje, pristatė idėjas, susijusias su IT ir jų taikymu.

Lietuvai šiame konkurse atstovavo Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) komanda, kurios lyderis buvo T.Fedosejevas.

Kaip rašė laikraštis „Verslo žinios“, užpernai „Imagine Cup“ turnyre dalyvavusi lietuvių studentų komanda iš VGTU buvo sėkmingai įkopusi į antrąjį turą, tačiau teisės dalyvauti finale neiškovojo. Lietuviai pristatė įrenginį, kuris, įmontuotas į automobilį ir naudodamas įvairius jutiklius, realiu laiku gali rinkti informaciją apie aplinkos taršą ir išmetamųjų dujų kiekį. Iš šių duomenų galima sudaryti miesto ar kitos vietovės užterštumo žemėlapį, be to, įrenginį gali naudoti, tarkim, taksi įmonės, kad galėtų nuolat žinoti, kur šiuo metu yra jų automobiliai.

Paskutinį kartą Tomas buvo matytas, kai festivalio scenoje koncertavo A.Mamontovas.

Papildyta 11.20 val. Tomo bičiulis Marius pirmadienį portalui 15min.lt patikslino, kad paskutinį kartą vaikinas buvo matytas festivalio scenoje koncertuojant Andriui Mamontovui, penktadienį apie 21.30 val.

Po koncerto buvo bandyta susisiekti mobiliuoju telefonu. Su abonentu nebuvo galimybės susisiekti. Kitą dieną, šeštadienį, apie 14 val. buvo pradėta paieška.

Tomas buvo apsirengęs šviesiais mėlynais džinsais, juoda striuke su pilkomis rankovėmis, avėjo juodus sportinius batelius. „Dabar jis trumpesnių plaukų ir be barzdos – skirtingai, nei matosi nuotraukoje“, – pažymi Marius.

Gretos Skaraitienės nuotr./Andrius Mamontovas
Gretos Skaraitienės nuotr./Andrius Mamontovas
Aurelijos Kupetytės nuotr./Festivalis Tamsta muzika 2012
Aurelijos Kupetytės nuotr./Festivalis „Tamsta muzika 2012”

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius