Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 05 /15:51

Tragedija Kėdainių r. ūkininkų šeimoje: ugnis vienu metu prarijo net 6 pastatus – liko be namų ir ūkio

Pirmadienio vakarą nelaimė ištiko Kėdainių rajono Gučkampio kaime įsikūrusią ūkininkų Gembeckų šeimą – ugnis rijo visą jų ūkį ir sodybą. Iš viso liepsnose paskendo 6 pastatai. Vieną didžiausių pastarojo meto gaisrų Kėdainių rajone gesino net trijų rajonų ugniagesių gelbėtojų jungtinė komanda. Į pagalbą suskubo ir kiti ūkininkai. Nukentėjusiuosius ištiko šokas.
Įvykio vietoje
Pernaravos apylinkėse supleškėjo 6 vienos ūkininkų šeimos pastatai / Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr.

Kaip informuoja Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, birželio 4 dieną 17.36 valandą pranešta, kad Gučkampio kaimo vienkiemyje dega šieno priekaba.

Netrukus, 17.46 valandą, gautas papildomas pranešimas, kad užsidegė ir ūkinis pastatas.

Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr./Pernaravos apylinkėse supleškėjo 6 vienos ūkininkų šeimos pastatai
Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr./Pernaravos apylinkėse supleškėjo 6 vienos ūkininkų šeimos pastatai

Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, atvira liepsna degė penki pastatai, prie daržinės buvusi šieno priekaba su septyniais šieno rulonais. Vienas jų buvo iškritęs ant žemės – nuo jo užsidegė prie ūkinio pastato priblokuota daržinė.

VIDEO: Pernaravos seniūnijoje liepsnos prarijo ūkininko ūkį ir sodybą

Gaisro metu, kurį gesino jungtinės Kėdainių, Raseinių bei Kauno rajonų ugniagesių gelbėtojų pajėgos (iš viso - 6 ugniagesių autocisternos, 12 ugniagesių), sudegė prie ūkinio pastato priblokuota medinė daržinė, viduje buvę apie 50 šieno rulonų. Nudegė ir mūrinio ūkinio pastato stogas (dengtas šiferiu), apdegė sienos, išdegė vidus. Nudegė 60 kv. m vieno aukšto su mansarda gyvenamojo medinio apmūryto namo stogas (dengtas šiferiu), pradegė ir sukrito perdanga, išdegė vidus, stipriai apdegė sienos. Sudegė 36 kv. m medinis sandėliukas, 42 kv. m medinis garažas, apdegė 0,7 t viduje buvusių grūdų.

Liepsnos pasiglemžė ir medinę 30 kv. m lauko virtuvę, o ūkiniame pastate sudegė veršelis ir du šuniukai.

Pirmadienį šalyje vyravęs stiprus vėjas padarė savo – ugnis keliavo nuo vieno pastato prie kito, kol neliko nieko. Kaip informuoja rinkosaikštė.lt, sodyboje gyvenanti šeima, pasiėmusi kelis daiktus, vos spėjo išbėgti iš namo. Žmonės dar bandė gelbėti savo turtą, tačiau liepsnos jį rijo akimirksniu. Dėl didžiulio karščio teko kuo skubiau trauktis.

Į pagalbą gaisrininkams puolė ir kiti ūkininkai, kurie vandenį gabeno traktoriais.

Ugniagesiams gelbėtojams pavyko išgelbėti tik šalia degusių pastatų stovėjusią žemės ūkio techniką: kombainą „Niva“, du šieno presus (kitkinį ir ruloninį), bulvių sodinamąją, šieno grėbimo mechanizmą.

Keturis asmenis dėl patirto šoko apžiūrėjo medikai. Gaisro metu jie, pirminiais duomenimis, nenukentėjo. Ūkininko šeima laikinai prisiglaus pas kaimynus. Ugnyje palaidotoje sodyboje gyveno kelios kartos.

Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr./Įvykio vietoje
Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr./Įvykio vietoje

Papildyta 15.45 val. Kaip savo socialinėje paskyroje informuoja Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, stipraus vėjo įkurtame gaisre birželio 4 dieną supleškėjo visas žmonių turtas. Kėdainių rajone, Gučkampio kaime, atvira liepsna degė net penki pastatai, vienas iš jų – gyvenamasis namas. Kaip pasakojo gaisrą tyrusi Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnioji inspektorė Erika Dumčienė, sodyboje gyveno jos savininkas, jo sūnus su žmona ir anūkas.

„Šeima ūkininkavo. Savininko sūnus grįžo iš laukų su priekaba, kurioje buvo šieno rulonai. Traktorių pastatė prie daržinės, atkabino priekabą ir nuėjo. Vos po kelių minučių atsisukęs, jis pastebėjo, kad smilksta šieno rulonai. Netrukus jie užsidegė. Kadangi pūtė stiprus vėjas, nuo jų ugnis netrukus persimetė į daržinę, ūkinius pastatus ir gyvenamąjį namą. Iš pastatų neliko nieko....“ – pasakojo E.Dumčienė.

Kaip toliau rašoma tarnybos pranešime, žmonėms liko tik žemės ūkio technika ir laukuose ganęsi gyvuliai. Ugniagesiai gaisravietėje budėjo visą naktį, o pirmadieno dieną jie dar perkasinėjo smilkstančius lauke išpiltus grūdus. Į gaisrą atvyko 6 gaisrinės autocisternos, jį gesino 12 ugniagesių gelbėtojų ir 6 savanoriai ugniagesiai.

Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr./Įvykio vietoje
Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr./Įvykio vietoje

Kaip skelbia rinkosaikštė.lt, ūkininkų Gembeckų šeima neteko viso savo užgyvento turto. Ūkininkų artimieji kreipiasi pagalbos į geros valios žmones, kurie galėtų padėti šeimai atsistoti ant kojų. Jei turite galimybę, perveskite nukentėjusiems pinigėlių.

Paramą galima pervesti Vitui Gembeckui sąsk. Nr. LT 787300010022620216 Paskirtyje būtina nurodyti žodį „parama“.

Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr./Įvykio vietoje
Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr./Įvykio vietoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius