-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragedija Pabaiske: posūnis ir patėvis peiliais subadė vienas kitą (atnaujinta 12.51 val.)

Vyriškis nuo patirtų sužalojimų mirė iškart, o jaunuolį dar bandė gelbėti medikai, tačiau operacija jo gyvybės išsaugoti nepadėjo.
Tragedija įvyko šiame name.
Tragedija įvyko šiame name. / Vilkmerge.lt nuotr.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities policija, žiaurus buitinis konfliktas sekmadienio vakarą įvyko Ukmergės rajono Pabaisko miestelyje. Namuose susipykę patėvis ir posūnis griebėsi peilių.

59 metų vyriškis mirė iškart. Tuo tarpu 17 metų jaunuolį dar bandė gelbėti Ukmergės medikai, tačiau skubiai atlikta operacija nepadėjo išgelbėti jo gyvybės.Berniukas buvo labai prie tėvo prisirišęs. Kol Vytautas kūrendavo, vaikas su tėvu irgi ateidavo į katilinę, – apie nužudyto savo pavaldinio našlaičiu likusį šešiametį sūnų kalbėjo Pabaisko seniūnas G.Lapukas.

Nesutardavo ir anksčiau

15min.lt išsiaiškino, kad patėvis Vytautas Ž. dirbo Pabaisko seniūnijoje – kūreno vietos katilinę.

Pabaisko seniūnas Gediminas Lapukas 15min.lt pasakojo, kad ramaus charakterio pavadinys ir anksčiau ne itin sutardavo su ūmaus būdo posūniu Evaldu G. „Jaunuolis buvo galbūt užsidegantis, nervingas, turbūt turėjo psichologinių problemų. Dabar jau žmonės pradėjo šnekėti, kad ir anksčiau tarp jų konfliktėlių būdavo, puodais tarpusavyje pasimėtydavo“, – kalbėjo seniūnijos galva G.Lapukas.

Seniūnas pridūrė: „Turėjome ir mes anksčiau čia su juo problemų. Kai jis piktybiškai nelankė mokyklos, teko kviesti policiją ir gaudyti.“

Vilkmerge.lt nuotr./Tragedija Pabaiske
Vilkmerge.lt nuotr./Šiame name gyvenę posūnis ir patėvis per konfliktą griebėsi peilių. 

Kai sukako šešiolika, Evaldas apsisprendė mokyklos nelankyti. Vasarą vaikinas ieškodavo atsitiktinių uždarbių, dažniausia statybose.

Dėl nesutarimų su patėviu Evaldas anksčiau gyvendavo pas močiutę, tačiau prieš kurį laiką buvo išprašytas. Todėl vaikinui teko įsikurti patėvio Vytauto Ž. namuose, kur gyveno jo mama, sėkmingai sukūrusi naują šeimą.

Pora augino du mažamečius vaikus: šešerių ir pusantrų metukų. „Tas berniukas buvo labai prie tėvo prisirišęs. Kol Vytautas kūrendavo, vaikas su tėvu irgi ateidavo į katilinę. Ir į parduotuvę Vytautas tą vaikelį nusivesdavo“, – apie našlaičiu likusį šešiametį kalbėjo seniūnas G.Lapukas.

Seniūnas taip pat minėjo, jog dėl nesutarimų su posūniu Vytautui kartais tekdavo nakvoti lauko virtuvėje, nors namą jis buvo paveldėjęs iš savo tėvo.

„Nepasakyčiau, kad buvo įkalęs“ (papildyta 12.51 val.)

15min.lt pašnekovas pasakojo, kad su pavaldiniu Vytautu bendravo sekmadienį, likus keletui valandų iki tragedijos. „Apie šeštą valandą vakare buvau su juo sutikęs, kalbėjausi. Netgi nepasakyčiau, kad buvo įkalęs. Normalus žmogus buvo! Ir apskritai ramus būdavo: ko paklaustumėte kaime – visi taip pasakys“, – pasakojo seniūnas.

Policijos žiniomis, prieš įsiplieskiant konfliktui tarp Evaldo ir Vytauto namuose buvo girtaujama.

Į kruviną ginčo atomazgą atvykusiems pareigūnams nukentėjusiuoju teko pripažinti tik patėvį, tuo tarpu gyvas likęs posūnis tapo įtariamuoju dėl žmogžudystės. Tačiau, kaip netrukus paaiškėjo, patėvis posūniui irgi buvo sugebėjęs pakankamai galingai smogti peiliu į nugarą, sužalojimas buvo lemtingas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius