Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 25 /16:57

Tragedija Ukmergės rajone: seniūno tėvo privatizuotame darželyje siena užgriuvo statybininkus, vienas žuvo

Penktadienį Pabaisko gyvenvietėje – skaudi nelaimė: vienas darbininkas žuvo, o dar vienas sunkiai sužeistas. Taip nesėkmingai pradėtas tvarkyti senokai privatizuotas pastatas, šiuo metu priklausantis (kaip privačiam asmeniui) vietos seniūno Gedimino Lapuko tėvui. Nelaimės aplinkybes tiriantys pareigūnai tuo pačiu aiškinasi, ar vyrai darbavosi legaliai.
Statybos
Asociatyvi iliustracija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pranešimas apie šį įvykį buvo gautas penktadienį 15.30 val.

Vilniaus apskrities policijos Operatyvaus valdymo poskyryje 15min sužinojo, kad Pabaisko miestelyje (Ukmergės r.) žuvo 1959 metais gimęs vyriškis, o jo kolega (gim. 1964 m.) buvo sunkiai sužeistas ir skubiai išgabentas į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę (Lazdynuose).

Pirminiais duomenimis, Pabaiske esantis senas pastatas, kuriame kažkada veikė vaikų darželis, neseniai pradėtas renovuoti. Teigiama, kad buvo nuspręsta išgriauti dalį sienų. Griovimo įkarštyje viena virstanti konstrukcija užgriuvo ir prispaudė iškart du vyriškius.

Pastatas, kuriame vyko darbai ir nutiko tragiška nelaimė, seniai yra privatizuotas.

Teigiama, kad dabartinis jo privatus savininkas yra Gediminas Lapukas – Pabaisko miestelio seniūnas.

Šią aplinkybę portalui 15min patvirtino Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas.

LRVK/ Dariaus Janučio nuotr./Rolandas Janickas (stovi)
LRVK/ Dariaus Janučio nuotr./Rolandas Janickas (stovi)

Su pačiu G.Lapuku 15min kol kas susisiekti nepavyko: mobiliuoju telefonu seniūnas neatsiliepė.

Policijos pareigūnai ir atsakingų institucijų specialistai ėmėsi aiškintis, ar darbai statybvietėje buvo organizuojami tinkamai ir vykdomi teisėtai.

Meras R.Janickas 15min papasakojo, kad palyginti didelis vaikų darželio pastatas Pabaiske buvo privatizuotas, nes nuo pat pradžių neatrodė galintis būti naudingas visuomeninėms reikmėms. Vaikų darželis Pabaiske senokai yra įkurtas vietinės mokyklos pastate, mero teigimu, tai pilnai atitinka bendruomenės poreikius. „Mes renovavome mokyklą ir visi eina į vieną pastatą. Po vienu stogu su mokykla yra ir Pabaisko bendruomenės patalpos, ir net gaisrinė. Stengiamės kiekviename tokiame miestelyje investuoti į vieną pastatą, kad visi eitų po vienu stogu, kad neišlaidautume atskiriems objektams“, – pasakojo R.Janickas.

Meras pridūrė, kad senąjį, avarinės būklės Pabaisko mokyklos medinį pastatą kiek anksčiau teko apskritai nugriauti.

„Tokio palikimo, tvarkytino nekilnojamojo turto, nuo tarybinių laikų mes nemažai dar turime. Kai kuriuo objektuose yra savininkai, o kai kuriuose – net nėra. Ir tada teismai priskiria juos savivaldybei. O tada mes stengiamės tvarkytis, kad nebūtų grėsmės žmonėms“, – apie bendrą situaciją pasakojo Ukmergės rajono vadovas.

R.Janickas dar pridūrė: „Jei turtas mums priklauso, bet savivaldybei yra nereikalingas – stengiamės pardavinėti, kad nestovėtų apleistas, o verslininkai ar gyventojai galėtų ten kažką daryti.“

Seniūnas apgailestauja ir bendrauja su nukentėjusiųjų šeimomis

arunasdudenas.wordpress.com/Gediminas Lapukas
arunasdudenas.wordpress.com/Gediminas Lapukas

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) atstovai pirmadienį paviešino informaciją, kad seniūnas Gediminas Lapukas labai apgailestauja dėl šio skaudaus įvykio, kuriame vienas žmogus žuvo, o kitas buvo sužalotas. Pats G.Lapukas apie šių dviejų vyrų darbą minimame pastate nieko nežinojo, nes pastatas priklauso ne jam (kaip 15min šaltiniai skelbė įvykio įkarštyje), o jo tėvui – Vladui Lapukui.

„Deja, pats savininkas dėl prastos sveikatos būklės ir ligos dar prieš įvykį buvo paguldytas į ligoninę, todėl savo tėvui atstovauja sūnus“, – teigiama pranešime.

Pasak G.Lapuko, netiesa, kad pastatas įsigytas seniai, jis nupirktas iš vienos bendrovės tik 2018 m. vasarą.

Pastate, anot G.Lapuko, nevyko renovacija, pats G.Lapukas sako nežinantis detalių, kaip šie vyrai atsidūrė tame pastate.

„Įvykio detales šiuo metu aiškinasi policijos pareigūnai, vyksta ikiteisminis tyrimas, todėl kažką plačiau komentuoti nėra galimybių“, – rašoma LSDDP pranešime.

Bet pats G.Lapukas susisiekė su nukentėjusiųjų šeimomis, su jomis bendrauja, žuvusiojo šeimai pareiškė užuojautą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius