-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragiška avarija Lumpėnuose sukelta firmos automobiliu: direktorius sako, kad vairavo ne tas, kas turėjo

Pirmadienį Pagėgių savivaldybėje susidūrė du VW automobiliai ir motociklas KTM. Motociklininkas žuvo, o įtariamasis kaltininkas pabėgo ir buvo rastas tik kitą dieną. Avarija sukelta įmonės „Agrolira“ automobiliu. Jos direktorius Algirdas Komskis 15min sakė išgyvenantis, kad perspektyvus darbuotojas sukėlė tokią tragediją, juolab, kad šį „VW Passat“ turėjo vairuoti kitas asmuo.
Iš įvykio vietos lengvojo automobilio vairuotojas pabėgo
Iš įvykio vietos šio „Agroliros“ lengvojo automobilio „VW Passat“ vairuotojas buvo pabėgęs. / 15min nuotr.

Antradienį 15min sužinojo, kad išvakarėse Lumpėnuose įvykusi avarija, nusinešusi motociklininko gyvybę ir pagarsėjusi dėl įtariamojo kaltininko pasišalinimo iš įvykio vietos, sukelta įmonės „Agrolira“ tarnybiniu automobiliu „Volkswagen Passat“.

Šį faktą naujienų portalui patvirtino įmonės direktorius Algirdas Komskis, kuris yra buvusio Seimo vicepirmininko Kęsto Komskio sūnus.

A.Komskis 15min pasakojo, kad avarijos sukėlimu įtariamas R.B. yra palyginti naujas darbuotojas: „Pradėjo dirbti tik prieš porą mėnesių.“

Dabartinės jo pareigos – greiderio vairuotojas.

Pasak direktoriaus, pirmadienį dėl R.B. blaivumo darbe nekilo jokių abejonių, apskritai tądien jam pavestas užduotis vyras atliko nepriekaištingai.

Jei vairuotojas avariją padarė girtas, prisivartoti alkoholio jis turėjo laiko ir po darbo. „Jo pamaina baigiasi 17 valandą. Nuo mūsų įmonės būstinės Būbliškės kaime iki tos vietos, kur įvyko avarija, yra apie 10 minučių automobiliu“, – aiškino A.Komskis.

Ką pavaldinys veikė nuo 17 val. iki 17.47 val., kai pranešta apie nelaimę Lumpėnuose, „Agroliros“ vadovas duomenų neturi.

Tačiau įmonės direktorių nustebino kita išaiškėjusi aplinkybė: sudaužytas „Volkswagen Passat“ yra paskirtas naudotis darbo reikalais kitam „Agroliros“ darbuotojui. Teigiama, kad avarijos metu jis irgi buvo automobilyje, tačiau kaip keleivis.

Kodėl šįkart vairavo R.B., A.Komskis žada išsiaiškinti vidinio patikrinimo metu.

15min pašnekovas teigė, kad jau bendravo su teisėsauga ir pasiūlė pareigūnams visą reikiamą pagalbą bei juos dominančius duomenis. Tyrėjai kol kas nieko konkretaus neprašė.

A.Komskis apgailestavo, kad palyginti jaunas, gabus ir tobulėti siekęs Piktupėnų gyventojas susigadino karjerą ir pridarė rūpesčių sau bei aplinkiniams.

„Jis įsidarbino pas mus kaip paprastas mechanikas. Bet rodė norą siekti kažko daugiau – tuo pačiu, kol dirbo, išsilaikė traktorininko teises. Todėl atsirado jam galimybė dirbti greideriu. Iki šiol darbe jam jokių priekaištų neturėjau, gal tik vieną sykį buvo neatėjęs į darbą“, – 15min pasakojo A.Komskis.

Jei bus įrodyta, kad R.B. neblaivus vairavo automobilį, sukėlė avariją ir pražudė motociklo vairuotoją, jam gresia laisvės atėmimas iki 10 metų, vyro pečius gali prislėgti ir nukentėjusiųjų ieškiniai.

Suprasti akimirksniu

  • 36 metų motociklininkas žuvo per avariją, nutikusią liepos 17 d. Lumpėnuose (Pagėgių sav.).
  • R.B. (gim. 1981 m.) nesuvaldytas „VW Passat“ rėžėsi į kitą merginos vairuojamą to paties modelio automobilį, kuris nuo smūgio iškėlė į priešpriešinę juostą ir nubloškė „KTM 690 Enduro R“ motociklą.
  • Pirmojo „Passat“ vairuotojas per rugių lauką pabėgo, tik dieną apie 12 val. jis rastas namie. Alkotesteriu jam nustatytas lengvas girtumas.
  • Prokurorai suimti jo neprašo, bet ikiteisminio tyrimo metu tikisi įrodyti, kad vyras sėdo prie VW vairo neblaivus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius