Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tragišką avariją Ukmergėje sukėlusio E.Ušacko girtumas patvirtintas kraujo tyrimu: 1,32 promilės

Buvusio diplomato Vygaudo Ušacko versija, kad jo brolis padarė avariją ir pražudė judviejų motiną ne dėl girtumo, bet insulto, turi rimtą spragą – policija jau sulaukė duomenų iš ekspertų apie kraujo tyrimą. Įtariamojo avarijos kaltininko broliui teko pripažinti dvigubos patikros išvadą: jei alkoholio būta – to nebepakeisi.
Asociatyvi iliustracija: E.Ušackas ir avariją patyręs „Honda C-RV“ visureigis
E.Ušackas ir avariją patyręs „Honda C-RV“ visureigis / Nuotraukos iš V.Ušacko „Facebook“ profilio ir 15min archyvo

86 metų pedagogės Laimos Ušackienės žūties avarijoje aplinkybės tampa vis mažiau miglotos.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informavo, kad pagal gautus kraujo tyrimo duomenis įtariamojo avarijos kaltininko Eugenijaus Ušacko organizme buvo 1,32 prom. alkoholio.

Suprasti akimirksniu

  • Pirminiais policijos užfiksuotais tyrimo duomenimis, spalio 9 d. apie 13 val. 50 min. Ukmergėje, S.Daukanto g., automobilis „Honda CR-V“, vairuojamas neblaivaus (1,28 prom. alkoholio) E.Ušacko (gim. 1956 m.), nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį.
  • Eismo įvykio metu žuvo keleivė Laima Ušackienė (g. 1932 m.) bei sužalotas vairuotojas, kuris dėl įvairių kūno sužalojimų paguldytas į ligoninę.

V.Ušackas 15min praėjusią savaitę teigė iš brolį gydančių medikų gavęs patikimų žinių, jog avarija tikriausiai įvyko ne dėl vairuotojo apsvaigimo, o staigaus sveikatos pablogėjimo. Apskritai, sąmonę visureigį vairavęs E.Ušackas prarado ne nuo smūgio į medį, o dėl to, kad galvoje plyšo kraujagyslė. Šiai traumai įvykus, vairuotojo sąmonė aptemo, ir nesuvaldytas automobilis nulėkė nuo gatvės važiuojamosios dalies.

V.Ušackas viešai piktinosi, esą policija ir žiniasklaida paskubėjo apie „pripūtimu“ nustatytą jo brolio apsvaigimą. V.Ušackas apskritai nesuprato, kada E.Ušacką spėta patikrinti alkoholio matuokliu, jei po avarijos vairuotojas buvo praradęs sąmonę (pareigūnai vėliau paaiškino, kad vairuotojas atsigavo ir pūtė ligoninėje).

Pirmadienį V.Ušackas 15min pripažino, kad brolio kraujo tyrimo rezultatai jų šeimai nepalankūs: „Jei buvo tokios analizės, tai buvo, aš gi jų nepakeisiu.“

Pašnekovas sakė plačiau nieko komentuoti nenorintis, nes raštu duomenų apie E.Ušacko kraujo tyrimo išvadas dar nėra gavęs. Jis tik pridūrė, kad medikų paaiškinimu apie avarijos esminę priežastį – insultą, neabejojantis iki šiol.

„Mes jau ir tiesiogiai su broliu kalbėjom. Jis tik tai ir prisimena – kad jis važiavo ir jam staiga akyse juoda pasidarė“, – yra sakęs V.Ušackas.

Vairuotojams, kurie neblaivūs sukelia tragiškas eismo nelaimes, gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

Pirmadienį V.Ušackas sakė, kad brolio būklė vis dar sunki, medikai optimistinių prognozių neteikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius