Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragiškos dvi gyvybes nusinešusios avarijos Kaune liudininkė: nebuvo taip, kad jis supainiojo juostas

Vėlų šeštadienio vakarą Kaune, Islandijos plente, susidūrė trys automobiliai, iš kurių vienas didžiuliu greičiu važiavo priešpriešais. Šimtai komentarų socialiniuose tinkluose ir keliamos įvykio versijos bei klausimas: kodėl? Kas nutiko, kad „Mercedes-Benz GL550“, važiuodamas priešpriešais, sukėlė didžiulę avariją? Kas nutiko vairuotojui ir kokios aplinkybės paskatino ne tik pačiam didžiuliu greičiu lėkti į mirtį, tačiau pražudyti ir niekuo dėtą kitą žmogų?

„Galėjau būti ir aš, jei būčiau greitėjimo juostoje“, – 15min sakė tarp Kauno ir Jonavos esančiame kaime gyvenantis Edgaras. Šeštadienio vakarą, iš Kauno važiuodamas Jonavos kryptimi, jis irgi sutiko priešpriešais dideliu greičiu lėkusį tą patį „Mercedes-Benz GL550“.

Iš Klaipėdos pusės į Elektrėnus važiavusi Simona, savo akimis mačiusi tragišką avariją, sako negalinti atsigauti iki šiol: „Nebuvo taip, kad jis sumaišė juostas. Tikrai ne.“

Automobilis atsirado tarsi iš niekur

Kaip pranešė policija, avarija įvyko vėlų šeštadienio vakarą, apie 22 val. 35 min. Kaune, Islandijos plente, kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda 99-ame kilometre. Susidūrė trys automobiliai, iš kurių vienas – „Mercedes-Benz GL550“ – važiavo priešpriešais. Po smūgio jis užsidegė.

Kaip 15min pasakojo Edgaras, automobilis priešinga eismo juosta važiavo ir keliu Kaunas–Jonava.

„Šeštadienio vakarą važiavau iš Kauno Jonavos kryptimi. Ir jis mane, atvažiavęs priešpriešais, pralenkė. Nežmonišku greičiu, jis pralėkė greitėjimo juosta. Jei aš būčiau ja važiavęs – toks jausmas, kad nebūčiau spėjęs nieko padaryti, nes labai greitai atsirado. Tarsi iš niekur“, – sakė Edgaras.

Nuo to laiko, kol jis pro mane pralėkė iki kol grįžau namo, praėjo gal 10–12 minučių.

Edgaras pagalvojo, kad tai gali būti specialiųjų tarnybų automobilis ir dėl kažkokių priežasčių jam teko išvažiuoti į priešingą eismo juostą.

„Bet kažkodėl taip greitai nulėkė. Aš net nespėjau sureaguoti. Namo grįžęs įsijungiau telefoną ir žiūriu, kad avarijos video jau yra internete.

Nuo to laiko, kai jis pro mane pralėkė iki kol grįžau namo, praėjo gal 10–12 minučių“, – sakė Edgaras.

Mersedesą jis sutiko kelio atkarpoje tarp Kauno ir Karmėlavos, jau pravažiavus „Viada“ degalinę.

Pasak Edgaro, kelyje, bent jau maždaug vieno kilometro atstumu, kitų automobilių nebuvo.

„112 nepaskambinau, tiesiog labai pasimečiau ir, kaip ir minėjau, pamaniau, kad taip važiuoti gali spec. tarnybos“, – sakė vyras.

Simona: žmonės masiškai bėgo padėti

Simona šeštadienio vakarą iš Klaipėdos važiavo į Elektrėnus ir nuo įvykio vietos buvo per kelis automobilius.

„Jis prieš mane trenkėsi ir tada automobilis staiga užsiliepsnojo. Aš skambinau draugui ir verkiau. Žmonės iš kitų automobilių pradėjo masiškai bėgti ir prašyti gesintuvų, šaukdami, kad žmogus dega, duokite gesintuvus. Nuo išgąsčio net į šalį negalėjau pasitraukti. Mačiau degantį žmogų, nes buvau visiškai šalia.

Skaityti straipsnius (apie tai, kas įvyko) yra viena, bet kai tu realiai matai, labai didelis šokas“, – kalbėjo Simona.

Simona sako, kad kai prieš savo akis matai tokią situaciją ir tokiu greičiu priešpriešais lekiantį automobilį, imi galvoti, kad taip vairuotojas pasielgė tyčia: „Esu linkusi galvoti, kad tai savižudybė su labai nevykusia pabaiga, kai tu pražudai dar ir nekaltus žmones. O jis lėkė dideliu greičiu.

Man neišeina iš galvos tas momentas, matytas vaizdas, kaip žmonės beviltiškai bandė padėti.

Kai daug kas sako, kad sumaišė, įsuko ne į tą juostą, tai ne. Jei taip nutiktų, tu važiuotum kažkur šonu, sustotum ar mėgintum apsisukti. Bet jis lėkė į kitą mašiną. Nebuvo taip, kad jis sumaišė juostas. Tikrai ne.

Man neišeina iš galvos tas momentas, matytas vaizdas, kaip žmonės beviltiškai bandė padėti ir žmonių reakcija, kad jie neliko abejingi.

Kažkas rašė, kad (žmonės) neva filmavo (o ne padėjo). Ne, žmonės bandė padėti. Aš verčiu antraštes ir man šiurpai eina“, – kalbėjo Simona.

Moteris į namus sugrįžo apie vidurnaktį. Po avarijos eismą pradėjo reguliuoti policijos pareigūnai, nukreipę automobilius Jonavos gatve.

Žuvo du žmonės

Kaip skelbia policija, „Mercedes-Benz GL550“ vairuojamas vyro (g. 1980 m.), važiuodamas prieš eismą atsitrenkė į pirma eismo juosta važiavusį automobilį „BMW 540“, vairuojamą vyro (g. 1961 m.), kuris nuo smūgio atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „Škoda Octavia“, vairuojamą vyro (g. 1992 m.). Po susidūrimo automobilis „Mercedes-Benz GL550“ trenkėsi į kelio atitvarus ir užsidegė.

Per eismo įvykį žuvo automobilių „Mercedes-Benz GL550“ ir „BMW 540“ vairuotojai bei sužalota automobilio „Škoda Octavia“ keleivė (g. 1994 m.), kuri gydoma ambulatoriškai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 5 d.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento suvestinėje nurodoma, kad iš automobilio „Mercedes-Benz“ buvo iškritęs vairuotojas, jam medikai konstatavo mirtį. Po automobiliu BMW buvęs prispaustas jo vairuotojas hidrauline ir pneumatine gelbėjimo įranga išlaisvintas, medikai taip pat konstatavo mirtį.

Automobiliu „Škoda“ važiavę du piliečiai išvežti į gydymo įstaigą.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius