-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tragiškos avarijos prie Elektrėnų bylą gali tekti narplioti pasitelkiant mobiliojo ryšio operatorius

Varėnos apylinkės teismas į galimai tragišką avariją sukėlusio buvusio policininko Sigito Šostako bylos nagrinėjimą rugsėjo viduryje kvies teismo ekspertus, kurie turėtų pasakyti, ar pagal mobiliojo ryšio operatorių duomenis galima nustatyti automobilio važiavimo greitį.
Sigitas Šostakas
Sigitas Šostakas / 15min.lt nuotr.

Atlikti tokią ekspertizę teismui pasiūlė kaltinamojo advokatas Valdemaras Bužinskas.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, neblaivus S.Šostakas viršijo leistiną greitį, važiavo apie 105 kilometrų per valandą greičiu, neatsižvelgė į kelio ir meteorologines sąlygas, nesilaikė saugaus atstumo, atsiradus kliūčiai jos saugiai neapvažiavo ir susidūrė su pirmąja eismo juosta ta pačia kryptimi važiavusiu automobiliu.

Per avariją vietoje žuvo automobilį „Opel Vectra“ vairavęs žinomas Kauno medikas Rimgaudas Kazimieras Žukas, jo sutuoktinė – Kauno centro Vaikų poliklinikos vyresnioji vaikų ligų gydytoja Vida Žukienė. Sužaloti kartu su jais važiavę sutuoktiniai, taip pat medikai kauniečiai – Andrejus Golubovas ir Vidos Žukienės sesuo – pulmonologė Audronė Golubovienė. Pastaroji vėliau mirė ligoninėje.

Ekspertų teigimu, nukentėję medikai važiavo vos 20 kilometrų per valandą greičiu. Tačiau A.Golubovas sako, kad jų automobilis važiavo apie 90 kilometrų per valandą greičiu, o avariją sukėlęs policininkas – gal net 150 kilometrų per valandą greičiu.

„Bendravimas telekomunikacijos tinklais yra privatus gyvenimas. Į tai reikia reikia žiūrėti subtiliai. Iš pradžių reikia pasiaiškinti, ar įmanoma tai padaryti, ar ne. Iš pradžių reikia žinoti technines galimybes. Telefonų numerius nustatyti lengva“, – BNS sakė S.Šostako bylą rugsėjo 14 dieną pradėsiantis nagrinėti Varėnos rajono apylinkės teismo teisėjas Dalis Žilionis.

Į du pirmuosius suplanuotus teismo posėdžius, kurie vyks rugsėjo 14 ir 15 dienomis, teisėjas kviečia transporto trasologijos ir eismo įvykių ekspertus. Jie pagal savo žinias turėtų teismui pasakyti, ar advokato siūloma ekspertize įmanoma nustatyti greitį, kokius papildomus specialius įrodymus reikia surinkti, kokią užduotį duoti specialistams.

Teisėjas pastebėjo, kad nepilnai apklausti visi eismo įvykio vietoje liudytojai – prokuroras įpareigotas nustatyti dviejų greitosios pagalbos vairuotojų asmenybes ir jų duomenis pateikti teismui, kad juos būtų galima iškviesti į posėdį. Byloje minimi du ugniagesiai gelbėtojai, tačiau parodymus davė tik vienas.

Posėdyje trečiadienį teisėjas S.Šostako bylą perdavė nagrinėti teisiamajame posėdyje, pratęsė kardomosios priemonės galiojimą ir laikiną nuosavybės teisių apribojimą kaltinamojo turtui. Kaltinamajam draudžiama bendrauti su bylos liudytojais.

Tragiška avarija įvyko vasario 13-osios naktį, kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, Elektrėnų savivaldybės teritorijoje. S.Šostakui nustatytas 1,16 promilės girtumas. Jis savo kaltę pripažįsta. Buvusiam pareigūnui gresia laisvės atėmimas iki 10 metų. Teismo jis laukia namų arešte. Dėl šio įvykio iš pareigų atsistatydino generalinis policijos komisaras Vizgirdas Telyčėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius