-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakų r. miške rastą senolę teko skubiai vynioti į foliją – paieškos truko visą parą

Dingusi senjorė ant kojų sukėlė visas pagalbos tarnybas, į dangų buvo pakeltas net sraigtasparnis, prie paieškų prisijungė artimieji ir giminės. Laimė, istorija baigėsi gerai. Tiesa, medikai konstatavo bendrą kūno atšalimą, tad uogautoją teko skubiai apgaubti specialiu termofolijos apsiaustu. Išgelbėta ir sušildyta senolė atsilygino šypsena.

Rugsėjo 15 d. apie 19 val. 22 min. į Vilniaus apskr. policiją dėl miške pasiklydusios motinos kreipėsi pastarosios sūnus. Vyras sunerimo, kai išėjusi aštuoniasdešimt trejų metų amžiaus senolė negrįžo į namus, o su ja susisiekus telefonu, išsigandusi moteris paprašė policijos pagalbos ją surasti.

Kaip paaiškėjo, senolė išėjo į mišką, Trakų rajone, Onuškio seniūnijoje, uogauti ir pasiklydo. Trakų rajono policijos pareigūnai nedelsiant pradėjo moters paiešką.

Buvo imtasi visų įmanomų paieškos priemonių ‒ jos ieškota miške, vėliau priimtas sprendimas pakelti pasieniečių sraigtasparnį su termovizoriaus įranga. Kadangi kartais įsijungdavo pasiklydusios močiutės mobilusis telefonas – buvo pasitelkti ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai tikslioms telefono veikimo koordinatėms nustatyti.

Paiešką labai apsunkino tai, kad Onuškio seniūnijos teritorijoje, gausiai miškingose vietose, neveikė arba su dideliais trikdžiais veikė ne tik telefono, bet ir pareigūnų naudojamų radijo stotelių ryšys.

Paieškos tęsėsi visą, jau pakankamai šaltą rudenišką naktį. Nuo ankstaus rugsėjo 16-osios ryto vėl į orą buvo pakeltas pasieniečių sraigtasparnis, į senolės paiešką įsitraukė vietinių gyventojų bendruomenės, giminės, vietoje dirbo beveik visi Trakų rajono policijos komisariato pareigūnai.

Apie 11 val. Trakų policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnysis tyrėjas, nuklydęs į sunkiai prieinamą, brūzgynais ir krūmais gausiai apaugusią miško teritoriją, išgirdo duslų, prislopintą garsą, panašų į žmogaus aimanavimą.

Pareigūnas sukluso ir, nustatęs garso sklidimo galimą kryptį, tuoj pat nėrė į brūzgynus, kur ir pamatė gulinčią ant žemės senolę. Į vietą suskubo gausus policijos pareigūnų būrys, kurie iš nepravažiuojamos miškingos teritorijos tiesiog ant rankų išnešė sąmoningą senolę, kuri tuoj pat buvo perduota į šalia paieškos vietos budėjusių medikų rankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius