Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 07 20 /14:28

Pilotas apie šūvius į balioną: jei būtų pataikęs į pilotą ar dujų žarną, galėjo būti blogiau

„Galėjo būti kur kas blogiau – jei būtų buvęs sužeistas pilotas ar pataikyta į dujų žarną“, – taip trečiadienį Trakų rajone įvykusį incidentą, kai vyras iš galimai pneumatinio ginklo kelis kartus šovė į oro balioną su 14 žmonių krepšyje, komentavo įmonės, kuriai šis balionas priklauso, savininkas Marius Naujalis. Anot jo, balionas nusileido sėkmingai, niekas nebuvo sužeistas, tačiau keleiviams teko patirti nemažai išgąsčio.
Oro balionas
Oro balionas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tokios atakos nėra buvę

Policijos departamento teigimu, incidentas įvyko Trakų rajone, Būklių kaime. Trečiadienį apie 21 val. 15 min. asmuo iš nenustatyto ginklo kelis kartus šovė į oro balioną, kuriuo skrido pilotas su 13 keleivių.

„Jau buvo praėję daugiau kaip pusė skrydžio. Balionas prižemėjo, kažkam nepatiko, kad virš jo skraido. Pasirodė vyrukas su šautuvu. (Balione buvę žmonės) užmezgė pokalbį, bet jis rėkė, grasino, keikėsi“, – apie nemalonų įvykį portalui 15min pasakojo M.Naujalis.

Oreivis yra patyręs pilotas, vienas didžiausių Lietuvoje balionų, pažymėtas kelionių organizatoriaus „Makaliaus“ ženklu, priklauso jo įkurtai įmonei flywithme.lt, tačiau trečiadienio vakarą keleivius skraidino ne jis pats, o vienas iš kolegų.

Netoli žemės skrendančiais oro balionais kartais būna nepatenkinti gyvulių savininkai – esą didelis ir degančių dujų garsą skleidžiantis objektas baido gyvulius. Bet šį kartą esą jokių gyvulių nebuvo, vyras ėmė šaudyti greičiausiai tiesiog įpykęs, kad kažkas skrenda virš jo valdų.

M.Naujalio teigimu, balionas kybojo maždaug 50 metrų aukštyje, į jį buvo paleisti trys ar keturi šūviai. Kulkos pataikė ir į krepšį, ir į kupolą.

„Nepataikė nė į vieną žmogų, sužalotų nėra, – kalbėjo pilotas. – Būtų buvę kur kas blogiau, jei būtų sužeidęs pilotą ir jis nebūtų galėjęs nutupdyti baliono. Arba pataikęs į dujų žarną ir būtų įvykęs sprogimas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius