-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakų rajono senolius bauginusiems plėšikams kriminalistai surengė pasalą

Kovo 11-12 d. didelis būrys Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnų intensyviai dirbo Trakų rajone ‒ buvo rengiamos pasalos, atliekami asmenų, įtariamų plėšimais ir vagystėmis, sulaikymai ir kratos.
Temos: 1 Plėšimas

Kovo mėnesį Trakų rajone padaugėjo įžūlių plėšimų ‒ jų metu buvo įsibraunama į gyvenamąjį namą, sumušami senoliai, pavagiami pinigai bei kitas turtas. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai atliekamų ikiteisminių tyrimų metu operatyviai nustatė pagrindinius įtariamuosius – du šešiolikamečius ir dvidešimt penkerių metų D. P. Visi jie ‒ Trakų rajono gyventojai. Įtariamieji sulaikyti ir uždaryti į areštinę, atliktų kratų metu rasta dalis pagrobto turto grąžinta nukentėjusiesiems.

Pareigūnai turi pakankamai įrodymų, kad kovo 3 d. Nupronių k. įtariamieji įsibrovė į namą ir apiplėšė 1927 m. gimusią senolę, kovo 13 d. Vaickūniškių k. ‒ 1933 m. gimusią moterį, taip pat yra padarę daug vagysčių.

Be to, Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos tyrėjai turi duomenų apie daugiau šios grupės įvykdytų nusikaltimų, dėl kurių nukentėję asmenys nesikreipė į policiją, nes buvo įbauginti ir bijojo keršto. Šiuo metu pareigūnai intensyviai renka įrodymus.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šie asmenys Trakų rajone padarė ir daugiau panašaus pobūdžio ar kitokių nusikaltimų, todėl prašo piliečių, nukentėjusių nuo šių įtariamųjų ar turinčių kitokios informacijos apie jų nusikalstamą veiklą, kreiptis į Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybą telefonais 8 700 6 5373 arba 8 700 6 5376.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d. numato, kad už plėšimą, padarytą įsibraunant į patalpą arba panaudojus nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, numatoma laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius