Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakuose likviduotas stambus kontrabandinių cigarečių sandėlis

Trakų rajono policijos komisariato pareigūnai liepos 27 d. aptiko didelį kiekį kontrabandinių cigarečių.
Kontrabandiniai rūkalai
Kontrabandiniai rūkalai / Policijos nuotr.
Temos: 1 Trakai

Pareigūnai informaciją kruopščiai rinko ir tikslino kelis mėnesius, o pasirinkti darbo metodai bei gerai suplanuotas darbas neapvylė  pareigūnų. Trakuose,  Vytauto g., daugiabučio namo V. B., gimusios 1958 m.,  bute  rasta ir paimta 7 513 pakelių įvairių kontrabandinių cigarečių su Baltarusijos Respublikos ir Rusijos Respublikos nustatyto pavyzdžio banderolėmis. Bute cigaretės buvo slepiamos įvairiose vietose – balduose, kelioniniuose lagaminuose ir kitose vietose. Moteris kontrabandinėmis cigaretėmis aprūpindavo visus miesto gyventojus, norinčius nusipirkti pigesnių rūkalų. Rastų cigarečių bendra vertė  63 000 litų, tai yra viršija 250 MGL.

 Dėl šio fakto Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal  Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 1992 str. 1 d. Už šią nusikalstamą veiką baudžiamajame kodekse numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Nuo metų pradžios prevencijos poskyrio pareigūnai realizavo dvi turėtas informacijas dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gamybos. Dėl šių atvejų buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo taip pat nelegalaus alkoholio laikymo, gabenimo ar realizavimo buvo  išaiškinta 30 administracinių teisės pažeidimų, skirta apie 17 000 litų baudų, išieškota 22 000 litų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato pareigūnai informuoja, kad vienas iš pagrindinių policijos tikslų yra kova su šešėline ekonomika ir įspėja, kad ir toliau bus tikrinama  bent kokio pobūdžio gauta informacija dėl šių pažeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius