Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakuose nuteistas smurtavęs šeimoje bei neteisėtai šaunamaisiais ginklais disponavęs vyras

Trakų rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo kaltinamąjį J.T. pripažino kaltu sukėlus savo žmonai G.T. fizinį skausmą bei neturint leidimo įgijus ir laikius du šaunamuosius ginklus ir šaudmenis.
Medžioklinis šautuvas
Medžioklinis šautuvas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Trakų rajono apylinkės teismas praneša, kad išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas nustatė, kad kaltinamasis J.T. sekmadienį apie 21 val., žodinio konflikto metu savo namuose, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio tyčia, be priežasties sudavė ranka ne mažiau kaip šešis smūgius savo žmonai G.T. į galvos sritį, taip sukeldamas jai fizinį skausmą.

Taip pat teismas nustatė, kad J.T. neteisėtai, neturėdamas policijos įstaigos išduoto leidimo, 2006 metais, Elektrėnuose, iš J.B. įgijo vieną C kategorijos šaunamąjį ginklą su optiniu taikikliu – fabrikinės gamybos 7,62 mm kalibro Mosino šautuvą ir devyniolika 7,62 mm kalibro medžioklinių šovinių.

Be to, J.T. 2004 metais, neturėdamas policijos įstaigos išduoto leidimo, sąvartyne rado ir tokiu būdu įgijo vieną šautuvą be apsodo – fabrikinės gamybos 7,62 mm kalibro Mosino šautuvą.

J.T. šiuos du šaunamuosius ginklus bei 19 šaudmenų laikė savo bute - lovoje ir kambaryje už spintos – kur 2012 m. balandžio 14 d. juos aptiko ir paėmė Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai.

Skirdamas bausmę teismas įvertino kaltinamojo padarytų nusikalstamų veikų pavojingumo laipsnį, jo asmenybę, atsakomybę sunkinančias bei lengvinančias aplinkybes.

Taip pat teismas atsižvelgė į tai, kad J.T. dar iki šio teismo nuosprendžio priėmimo buvo nuteistas už vėlesnį fizinį smurtą savo žmonos atžvilgiu, kas rodo kaltinamojo polinkį nusikalsti. Įvertinus visa tai, teismas J.T. skyrė galutinę su ankstesniu teismo nuosprendžiu subendrintą bausmę – laisvės atėmimą šešiems mėnesiams,  bausmės vykdymą atidedant vieneriems metams bei įpareigojo nuteistąjį per bausmės atidėjimo laikotarpį be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimo vykdymą, sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms.

Taip pat teismas nusprendė nuosprendžiui įsiteisėjus konfiskuoti ir perduoti ginklų fondui kaltinamojo neteisėtai įgytus ir laikytus ginklus.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius